Skip to main content

Prag 6 dagar m övernattning Berlin

Tjeckien och dess huvudstad Prag har funnits med i vårt reseutbud många år. Så även detta år. Prag, vackert belägen vid floden Moldaus strand, är en magisk stad med tragisk och romantisk historia. Prag kallas ibland ”världens bästa utomhusmuseum för arkitektur” och det stämmer. Karlsbron det astronomiska uret på Gamlestadstorget och Vaclavplatsen.
Centrum är en enda stor sevärdhet som berättar om tusen år av europeisk arkitektur och politik. Många anser att Tjeckien är ölets hemland och en populär aktivitet är besöka något av stadens många bryggerier.
Kom med och låt dig förtrollas av Prags magi
Fritextsökning

Program

Dag 1.  Jönköping –Berlin ca: 80 mil                   
Vi startar från Jönköping tidigt för att ta oss till Tyskland, färja mellan Helsingborg-Helsingör, vi kör cirka 20 mil i Danmark, sedan nästa färja Gedser -Rostock Den tar cirka två timmar. Nu återstår det ca 30 mil innan vi kommer till hotellet för middag och övernattning.  
 
Dag 2. Berlin -Prag ca: 35 mil                     
Efter frukost fortsätter vår resa mot Tjeckien. Väl framme har vi gott om tid att utforska Prag. Första kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3 och 4 Prag                       
Prags centrum är till ytan ganska litet, så man hinner lätt med de viktigaste sevärdheterna under några dagar. Vykort från Prag visar ofta den vackra och kända Karlsbron, som man började bygga i mitten av 1300-talet. Under drygt 400 år var bron stadens enda fasta förbindelse över Moldau. Bron har överlevt många översvämningar och även belägringen av svenska soldater år 1648.

Dag 5.  Prag- -Berlin ca: 36 mil     
Vi lämnar Tjeckiens huvudstad Prag efter en stärkande frukost. Vi passerar genom ostligaste delen av bergskedjan Erzgebirge förbi Dresden och fortsätter mot Berlin där det blir övernattning och middag på kvällen.
 
Dag 6. Berlin -Jönköping ca 80 mil
Hemresedagen blir det tidig frukost innan vi startar mot Rostock och Scandlines färja, som tar oss till Gedser i Danmark. Även i den här riktningen blir det lagom tid för lunch ombord. På kvällen är vi tillbaka i Jönköping.

Ingår

5 nätter i del i dubbelrum 
5 frukost                                 
3 Middagar
Bussresa.             
Vägskatt
Färja ForSea, Scadlines              
Parkering i Hovslätt, inhägnat område  

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/4Prag - Berlin 6 dagar 2024Mer än 87 490:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping