Skip to main content

Prag 6 dagar m övernattning.

Prag är verkligen en gyllene stad som har massor att erbjuda. Ett besök bädda för många intressanta möten med en annan kultur och historia. Njut av det goda ölet på en av de tjeckiska pubarna, eller dansa loss på Europas största nattklubb. Ta del av den historia som finns i staden med hjälp av en mängd intressanta och spännande sevärdheter.
I Prag finns det något för alla så oavsett vilka intressen du har så lär du hitta något som passar dig. Du lär inte bli besviken.

Fritextsökning

Program

Dag 1.  Jönköping –Berlin / Mahlow  65 mil                    
Vi startar från Jönköping tidigt för att ta oss till Tyskland, vi tar oss med färja mellan Helsingborg-Helsingör, vi kör cirka 20 mil i Danmark, sedan tar vi färja Gedser -Rostock Den tar cirka två timmar, då hinner vi med lunch ombord. Vi kör söderut ca 30 mil innan vi kommer till NH Berlin för en trevlig middag och övernattning på hotell.  
Dag 2. Berlin -Prag ca: 35 mil                      
Efter frukost fortsätter vår resa mot Tjeckien. Väl framme har vi gott om tid att utforska Prag. Första kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.
Dag 3 och 4 Prag                        
Prags centrum är till ytan ganska litet, så man hinner lätt med de viktigaste sevärdheterna under några dagar. En vandring över den vackra Karlsbron Under drygt 400 år var bron stadens enda fasta förbindelse över Moldau. Bron har överlevt många översvämningar och även belägringen av svenska soldater 1648. Titta lite extra noga på det astronomiska uret på gamla stadens rådhus. Varje heltimme när klockan slår kan man skåda rörliga figurer i form av helgon, apostlar och döden med sitt timglas. Passa också på att besöka den livliga Vaclavplatsen, en boulevard med butiker och restauranger
Dag 5.  Prag- -Berlin ca: 36 mil      
Vi lämnar Tjeckiens huvudstad Prag efter en stärkande frukost. Vi passerar genom ostligaste delen av bergskedjan Erzgebirge förbi Dresden och fortsätter mot Berlin där det blir övernattning.
Dag 6. Berlin -Jönköping ca 80 mil
Hemresedagen blir det tidig frukost innan vi startar mot Rostock och Scandlines färja, som tar oss till Gedser i Danmark. Även i den här riktningen blir det lagom tid för lunch ombord. På kvällen är vi tillbaka i Jönköping.

Valuta/euro  

Medtag pass/Internationellt ID

Ingår

Bussresa, vägskatt,
färjor,
5 nätter del i dubbelrum,
5 frukost, 
2 middagar,
parkering i Hovslätt-inhägnat område.
 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/8BussPrag i vackra augusti 2022
+55 rabatt, 200:- vid bokning senast 2 månader före avresa.
Mer än 87 040:-Boka