Skip to main content

Bremen Ölfest Freimarkt 4 dagar 2024

Bremen anses vara en av de största folkfesterna i norra Tyskland!
Under den här resan får ni möjlighet att uppleva ”Bremer Freimarkt” som faktiskt arrangerats sedan år 1035, alltså nästan ett tusen år.
Åk med Hovslätts Bussresor till Bremer Freimarktresor, den stora ölfesten i Bremen! Detta är resan för er som vill uppleva en riktig tysk ölfest på bästa möjliga sätt!
Fritextsökning

Program

Dag 1  Jönköping-Bremen  ca 74 mil    Tidigt på morgonen startar vi från Jönköping för färd mot Helsingborg och färjeöverfart till Helsingör. Vi fortsätter söderut genom Danmark och når efter ett par timmar Rödby, där vi tar nästa färja, nu till Puttgarden i Tyskland. Vi passerar Lübeck och Hamburg, innan vi når fram till dagens slutmål Bremen. Vårt hotell, radisson Blue, ligger som namnet antyder centralt med gångavstånd till det mesta. Även om vi haft en lång resdag, så hinner man om man så önskar med ett första besök på festområdet.

Dag 2 och 3 Bremen på egen handI den här härliga staden finns något för alla smakriktningar. Kultur, shopping, nöjen och god mat, vad mera kan man önska sig! Historien om sagofigurerna i ”Stadsmusikanterna i Bremen” är känd över hela världen och har tack vare bröderna Grimm fått samma symboliska värde för Bremen som rådhuset och Rolandsstatyn. Stenskulpturen av Roland har nu stått framför rådhuset på det historiska torget Bremer Marktplatz i över 600 år som en symbol för Bremenbornas frihetsvilja. Bara några minuters promenad från Marktplatz ligger Bremens äldsta stadskvarter, Schnoor. Att komma hit är nästan som att komma till en annan tid. Här radar små smala korsvirkeshus från 1400- och 1500-talen upp sig som pärlor på ett snöre, vilket på plattyska heter just Schnoor. Från Schnoor behöver man bara gå några meter uppströms utmed Weserpromenaden Schlachte för att komma till Böttcherstrasse. Här kan man beskåda ett unikt konst- och arkitekturprojekt, som startades i början av 1900-talet. Man lät bygga om stora delar av byggnaderna på gatan i expressionistisk stil, så att den blev ett helt unikt totalkonstverk.  Tyvärr fick gatan stora skador under andra världskriget men har nu byggts upp igen. Vi bor bara några hundra meter från kända shoppinggator, om man har sådana intressen. Den största shoppinggatan heter Sögestrasse och här finns gott om varuhus, gallerior, butiker och restauranger.  Bremen har ett väl fungerande spårvagnsnät, om man vill ta sig till sevärdheter längre från centrum. Bremer Freimarkt arrangeras på flera ställen i staden, men det mesta finns på Bürgerweide, ett stort fält alldeles bakom Centralstationen. Här hamnar ni säkert en eller flera kvällar. Man räknar med att cirka fyra miljoner människor besöker nöjesfältet under de sjutton dagar i oktober, som det hela pågår. Förutom det femtiotal åkattraktioner som finns här hittar man underhållning av alla de slag. Hantverkare som smeder, glasblåsare och stenmästare visar sin yrkesskicklighet. I de stora tälten serveras mat och öl medan olika orkestrar underhåller.

Dag 4  Bremen-Jönköping  ca 74 mil    Direkt efter frukost lämnar vi Bremen och kör mot Hamburg. Lagom till lunch åker vi färja från Puttgarden till Rödby.Efter cirka tjugo mil på de danska motorvägarna och färjeöverfart från Helsingör är vi åter i Helsingborg. Vi är tillbaka i Jönköping tidigast klockan 20 efter en förhoppningsvis rolig och trevlig resa.

Ingår

3 nätter del i dubbelrum,
3 frukost,
Reserverad plats inklusive mat och öl i Bayern Festhalle,
Bussresa,
färjor Forsea. Scandlines
vägskatt
bilparkering i Hovslätt

Dagsprogram

  • Dag 1

    Tidigt på morgonen startar vi från Jönköping för färd mot Helsingborg och färjeöverfart till Helsingör. Vi fortsätter söderut genom Danmark och når efter ett par timmar Rödby, där vi tar nästa färja, nu till Puttgarden i Tyskland. Vi passerar Lübeck och Hamburg, innan vi når fram till dagens slutmål Bremen. Vårt hotell, ligger centralt med gångavstånd till det mesta. Även om vi haft en lång resdag, så hinner man om man så önskar med ett första besök på fest området

  • Dag 2-3

    Bremen på egen hand Efter frukost är det egen tid för att utforska den här härliga staden. Den finns något för alla smakriktningar. Kultur, shopping, nöjen och god mat, vad mera kan man önska sig! Historien om sagofigurerna i ”Stadsmusikanterna i Bremen” är känd över hela världen och har tack vare bröderna Grimm fått samma symboliska värde för Bremen som rådhuset och Rolandsstatyn. Bara några minuters promenad från Marktplatz ligger Bremens äldsta stadskvarter, Schnoor. Att komma hit är nästan som att komma till en annan tid. Här radar små smala korsvirkeshus från 1400- och 1500-talen upp sig som pärlor på ett snöre. Den största shoppinggatan heter Sögestrasse och här finns gott om varuhus, gallerior, butiker och restauranger. Bremer Freimarkt arrangeras på flera ställen i staden, men det mesta finns på Bürgerweide, ett stort fält alldeles bakom Centralstationen. Här hamnar ni säkert en eller flera kvällar. Man räknar med att cirka fyra miljoner människor besöker nöjesfältet under de sjutton dagar i oktober som det hela pågår. Förutom det femtiotal åkattraktioner som finns här hittar man underhållning av alla de slag. Hantverkare som smeder, glasblåsare och stenmästare visar sin yrkesskicklighet. I de stora tälten serveras mat och öl medan olika orkestrar underhåller.

  • Dag 4

    Direkt efter frukost lämnar vi Bremen och kör mot Hamburg. Lagom till lunch åker vi färja från Puttgarden till Rödby. Efter cirka tjugo mil på de danska motorvägarna och färjeöverfart från Helsingör är vi åter i Helsingborg. Vi är tillbaka i Jönköping tidigast klockan 20.00.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/10PaketBremen Oktober 4 dagar 2024
Radisson Blu Hotel Bremen
Mer än 85 990:-Boka
24/10PaketBremen Oktober 4 dagar 2024
Radisson Blu Hotel Bremen
Mer än 85 990:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping