Skip to main content

Alsace - Franska Vinvägar 7 dagar

ALSACE MED VIN, OST OCH CHOKLAD
Ska man åka på vinresa ska man väl göra det till Alsace? Följ med på en höstresa med härliga upplevelser både för gom och öga.
Fritextsökning

Program

Dag 1: Hovslätt - Hannover
Från Hovslätt åker vi tidig morgon söderut via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden till vårt övernattningshotell i Hannover där det väntar gemensam middag på kvällen.
 
Dag 2: Hannover – Eguisheim. I tre nätter besöker vi den mysiga lilla orten Eguisheim i nordöstra Frankrike. Här produceras Alsaceviner av hög kvalitet och härifrån utgår några av våra utflykter. Vi bor tre nätter på Brit Hotel La Ferme Du Pape med gemensamma middagar varje kväll.
 
Dag 3, Colmar: Efter frukost beger vi oss till kanalstaden Colmar där det blir en båttur och gott om tid att upptäcka en mycket sevärd ort, besöka någon av de trevliga restaurangerna och – förstås – prova ett eller annat glas av traktens viner.
 
Dag 4: Dags för ost och vin. Den här dagen kommer vi attt få fördjupa oss i osttillverkningens ädla konst. Det väntar besök på Masion de Fromage med rundtur och ostprovning av fyra-fem av traktens kända ostar. På eftermiddagen blir det provning av fyra viner hos Droppf & Iron.
 
Dag 5: Eguisheim – Strasbourg. På förmiddagen blir det rundtur med tåg, besök i vinkällare samt vinprovning hos Ruhlmann Jean-Charles et fils i Damback-La-Ville. Sen väntar Musee du Chockolat i Geispolsheim, där det blir rundvandring och chokladprovning. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang i Strasbourg och övernattar på Le Grand Hotel.
 
Dag 6: Strasbourg – Bremen. Efter frukost åker vi vidare till vårt övernattningshotell Atlantic Hotel Universum i Bremen. Middag på kvällen.
 
Dag 7: Bremen – Hovslätt. Med en stadig hotellfrukost i magen sätter vi oss i bussen igen för återresan till Hovslätt.

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/9PaketAlsace - Franska Vinvägar 7 dagarMer än 811 025:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping