Skip to main content

Alsace - Franska Vinvägar 7 dagar

Upplev det vackra Alsace på en minnesvärd vinresa! Denna region, berömd för sin pittoreska skönhet och enastående viner, bjuder in dig att utforska sina soliga vingårdar och historiska vinbyar. Under din resa kommer du att få smaka världsberömda viner som Riesling, Gewurztraminer och Pinot Gris, direkt från de källare där de skapats. Vi tar dig på en fascinerande resa genom vinmakningens konst och traditioner som varit levande här i århundraden. Mellan vinprovningarna kan du njuta av regionens utsökta mat, med rätter som perfekt kompletterar de lokala vinerna. Låt Alsace förtrolla dig med sin charm och sina smaker.
Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten-Bremen

  Vi åker tidig morgon söderut via färjorna i Helsingborg och Rödby. Framåt kvällen når vi vårt övernattningshotell i Bremen. Här väntar gemensam middag och sköna sängar.

 • Dag 2 Bremen-Eguisheim

  Efter en stärkande frukost fortsätter vår resa genom de tyska delstaterna Niedersachsen, Hessen, Rheinland-Pfalz och Baden-Württemberg. Under dagen gör vi pauser för fika och lunch innan vi framåt sen eftermiddag når byn Eguisheim, som är känd som en av de vackraste byarna i Frankrike med sin autentiska charm och välbevarade medeltida arkitektur. Små kullerstensgator vindlar sig förbi traditonella fackverkshus, ofta dekorerade med vackra blomsterarrangemang och vinrankor. Här ska vi bo tre nätter på trevliga Brit Hotel la Ferme du Pape. Gemensam middag samtliga kvällar i hotellets restaurang.

 • Dag 3 Colmar

  Efter en god hotellfrukost åker vi den korta biten in till Colmar. Staden är förtrollande vacker med sina färgglada hus som andas medeltida charm och speglar sig i kanalerna i området som kallas ’Lilla Venedig’. Colmar är en fest både för såväl ögat som gommen med sina mysiga vinbarer och traditonella alsaciska restauranger. Här föddes även skulptören Bartholdi, skaparen av frihetsgudinnan i New York. Vid ankomsten åker vi en gemensam båttur på kanalerna och därefter får vi gott om tid att bekanta oss med staden innan vi åker tillbaka till Eguisheim.

 • Dag 4 Munster och Riquewihr

  Avstånden är korta i Alsace och efter frukost tar vår buss oss till Munster där vi ska lära oss mer om traktens osttillverkning med efterföljande provning. Vi tar oss därefter på vackra vägar genom vinodlingarna på ’Routes des Vins’ till byn Riquewihr, som även den är en verklig pärla med färgglada fackverkshus omgärdad av frodiga vingårdar vilket ger en känsla av att stigit in i en annan tid. Här besöker vi vintillverkaren Droppf & Irion med vinprovning och möjlighet till inköp. Efter denna trevliga dag återvänder vi till Eguisheim för middag och kanske en kvällspromenad i den mysiga byn.

 • Dag 5 Eguisheim-Strasbourg

  Efter frukost är det dags att lasta vår buss och ta farväl och lämna Eguisheim för denna gång. Vi åker några mil norrut till byn Dambach där vi besöker vingården Ruhlmann. Här provar vi några goda viner och får tillfälle att köpa med hem. Vi fortsätter sedan till Geispolsheim där det blir rundvandring och chokladprovning hos Musee du Chokolat. Därefter fortsätter vi in till staden Strasbourg, som är säte för Europaparlamentet, Europadomstolen och Europarådet. Här övernattar vi på trevliga Le Grand hotel och äter gemensam middag på kvällen.

 • Dag 6 Strasbourg-Bremen

  Efter frukost är det dags att säga ’au revoire’ till Frankrike för denna gång och snart är vi åter på tysk mark. På snabba Autobahn når vi framåt kvällen vårt övernattningshotell Atlantis Universum i utkanten av Bremen. Efter att vi installerat oss på rummen samlas vi för resans sista gemensamma middag.

 • Dag 7 Bremen-Hemorten

  En stadig frukost inleder dagen innan vi åter tar plats i bussen. Vi passerar kända städer som Hamburg och Lübeck på vår väg till färjan i Puttgarden. Därefter går resan omvänt utresan och framåt kvällen kommer vi åter till våra hemorter efter en trevlig och innehållsrik resa till Alsace.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/9PaketAlsace - Franska Vinvägar 7 dagarMer än 811 025:-Boka

Hotell

Brit Hotel la Ferme Du Pape
Brit Hotel La Ferme du Pape, beläget i hjärtat av den charmiga byn Eguisheim, erbjuder en varm och välkomnande atmosfär för alla som besöker Alsace-regionen. Hotellet, som har sitt namn från byns hist...
Kontakta oss Hovslätt
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Kontakta oss Bredaryd
Adress:
Hovslätt & Schulz Resor AB
Hammarvägen 130
556 28 Jönköping