Skip to main content

Berlin 4 dagar 2024

Upptäck pulsen och passionen i Berlin! Från de historiska resterna av Berlinmuren till det glittrande kulturlivet i Mitte, erbjuder Berlin en unik blandning av det gamla och det nya. Här kan du shoppa loss, besöka världsklass museer eller kasta dig ut i det livliga nattlivet. Oavsett om du är ute efter historiska upptäckter, kreativa utflykter eller kulinariska äventyr, bjuder Berlin in dig att utforska dess underbara charm.

Fritextsökning

Program

Dag 1. Jönköping-Berlin 67 mil
Tidigt på morgonen startar vi från Jönköping för färd mot Helsingborg och färjeöverfart till Helsingör. Vi kör söderut genom Danmark och efter ca två timmar tar vi nästa färja, Gedser -Rostock. Båtresan tar 1:45 h så ni har tid att äta lunch och shoppa ombord. Vi stannar även på något lämpligt ställe och handlar till bra gränspriser. Från Rostock är det ca 20 mil till Berlin. När vi har checkat in på vårt hotell är det dags att ge sig ut i kvällsvimlet på stan.

Dag 2 - 3 Berlin
Berlin är en mångkulturell metropol som tillgodoser alla smakriktningar. Här finns historiskt laddade minnesmärken som exempelvis Checkpoint Charlie. Välkända gator och platser såsom Kurfürstendamm, Unter den Linden, Alexanderplatz och Potsdamer Platz. Älskar du att shoppa är Berlin helt rätt. På smågator till Kurfürstendamm finns de kända klädmärkena med sina butiker. Friedrichstrasse har blivit Berlins nya shoppinggata fylld med dyra, exklusiva butiker. Glöm inte heller att besöka det lyxiga varuhuset KaDeWe och deras otroliga delikatess-avdelning! Berlin Zoo, Aquadome, Legoland Discovery Center är några saker som vi varmt kan rekommendera för de yngre gästerna. Primark är självklart för shopping av kläder till bra priser och CCC för skoälskaren.

Dag 4. Berlin-Jönköping 67 mil
Efter frukost tar vi farväl av Berlin. Vi hoppas ni fått fina minnen med er från en världsstad. Färden hem är samma rutt som vi körde ner. Vi beräknas att vara i Jönköping runt 20.00 tiden.

Ingår

I priset ingår:
3 Nätter i dubbelrum
3 Frukost
Bussresa
Färjor ForSea, Scandlines
Vägskatter 
bilparkering i Hovlätts under resan
 
Tillkommer:
Guidad stadsrundtur á 100: - per, person miniantal 20 personer.

Dagsprogram

  • Dag 1 Jönköping-Berlin 67 mil

    Tidigt på morgonen startar vi från Jönköping för färd mot Helsingborg och färja över till Helsingör. Vi kör söderut genom Danmark och efter ca två timmar tar vi nästa färja, Gedser-Rostock. Båtresan tar 2 h så ni har tid att äta lunch och shoppa ombord. Vi stannar även på något lämpligt ställe och handlar till bra gränspriser. Från Rostock är det ca 25 mil till Berlin. När vi har checkat in på vårt centrala hotell är det dags att ge sig ut i kvällsvimlet på stan.

  • Dag 2-3 Berlin

    Berlin är en världsmetropol som tillgodoser alla smakriktningar. Här finns historiskt laddade minnesmärken som Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och bitar av Berlinmuren, som tidigare delade staden i öst och väst. Konst- och kulturälskare kommer att uppskatta Museumsinsel, ett UNESCO-världsarv i hjärtat av Berlin, hem till fem av stadens mest inflytelserika museer. Förundra dig över antika skatter på Pergamonmuseet och klassiska konstverk på Alte Nationalgalerie. Tycker du att shoppa är Berlin helt rätt och du får inte missa Kurfürstendamm och Friedrichstrasse med alla märkesbutiker. Ett besök i varuhuset Kadewe med sin otroliga delikatessavdelning är också ett måste. Vill du sedan vila en stund finns mängder med caféer och restauranger. Berlin är även berömt för sin street food så varför inte smaka på en klassisk currywurst eller en döner kebab.

  • Dag 4 Berlin-Jönköping 67 mil

    Efter frukost tar vi farväl av Berlin. Vi hoppas ni fått fina minnen med er från en världsstad. Färden hem går omvänt nerresan och vi beräknas vara åter i Värnamo ca. 19.00 och Jönköping ca. 20.00.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/7Paket Berlin 4 dagar 2024
Abba Berlin Hotel
34 990:-Boka
29/8Paket Berlin 4 dagar 2024
Hotell Berlin,Berlin
Mer än 84 990:-Boka
31/10Paket Berlin 4 dagar 2024
Abba Berlin Hotel
Mer än 84 990:-Boka
5/12Paket Julmarknad Berlin 4 dagar år 2024
Abba Berlin Hotel Julmarknad
Mer än 84 990:-Boka

Hotell

Abba Berlin Hotel
Detta 4-stjärniga hotell ligger stadsdelen Charlottenburg i Berlin, 250 meter från den berömda shoppinggatan Kurfürstendamm. Här finns rymliga, eleganta rum och en spaavdelning med bubbelpool. Abba Be...
Hemligt hotel
Ta med bra skor på fötterna,
Kontakta oss Hovslätt
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Kontakta oss Bredaryd
Adress:
Hovslätt & Schulz Resor AB
Hammarvägen 130
556 28 Jönköping