Skip to main content

Julmarknad Lübeck 3 dgr

Lübecks julmarknad är den mest besökta av svenskar. Traditionell julmarknad på rådhustorget. Koberg och Breite Straße Festliga julstjärnor och smyckade granar förtrollar Gamla Stan och bjuder in till en mysig promenad genom den traditionella julmarknaden runtom rådhuset på torget. Historisk medeltida julmarknad vid Marienkirchhof.  På julmarknaden på Koberg snurrar ett jättelikt pariserhjul, här doftar det nybakat bröd med mera...Det är bara att njuta av livet på Julmarknaden i Lübeck.

Fritextsökning

Program

Dag 1.  Jönköping-Lübeck    ca: 55 mil    
Vi startar vår resa tidigt på morgonen och är efter ca 3 timmar är vi i Helsingborg för färjeöverfart till Danmark vid middagstid i Rödby hamn. Färjan till Puttgarden tar ca 45 min, vilket alltså ger möjlighet till lunch ombord. När vi kommit i land så åker vi först någonstans för lite shopping oftast till Fleggaard. Sedan har vi ca en och en halvtimme i bussen tills vi är i Lübeck. Vi checkar in på vårt hotell och sedan är det bara att ge sig ut i julvimlet! 

Dag 2. Lübeck
Efter frukost är det dags att upptäcka Lübeck. Levande ljus, julstjärnor och smyckade julgranar ger en stämningsfull atmosfär i Gamla Stan och inbjuder dig att flanera genom den traditionella julmarknaden runt Rådhuset, på gågatan och ända bort till Koberg. I den klara vinterluften känner du lukten av rostade mandlar, Glühwein, örtkarameller och bratwurst. 

Dag 3. Lübeck – Jönköping ca: 55 mil
Efter en god frukost tar vi farväl av Lübeck. Vi åker till färjelägret i Puttgarden och tar färjan tillbaka till Rödby. Färden går vidare mot Helsingör, där vi tar nästa färja till Helsingborg. Nu återstår bara de sista milen genom Sverige innan vi är hemma i Småland runt nio-tiden på kvällen. 

Vi stannar och handlar drycker m.m på något håll.
 

Ingår

Bussresa
Vägskatt
Färja. (avvikelser kan förekomma)
2 Frukost
2 Nätter i dubbelrum
1 middag                                        
Parkering i inhägnat område i Hovslätt

datum 221209- 221211 Park Inn by Radisson Lübeck 

 

Karta