Skip to main content

Fyra Alpländer 8 dagar 2024

Båtresa på Bodensjön, osttillverkning i Appenzeller, vinprovning hos Hofkellerei Fürsten von Liechtenstein, se underbara vyer när vi reser med Pfänderbahn och Berninaexpressen. Hur låter det? Som de säger i Kalle Anka på julafton” alldeles alldeles underbart”.

Fritextsökning

Program

Dag 1. Jönköping – Dessau ca 84 mil
Vi startar från Jönköping tidigt på morgonen för ta färjan från Helsingborg till Helsingör. Snabba motorvägar i Danmark gör att vi snart är i Gedser för ännu en färjeöverfart denna gång till Rostock i Tyskland. Restiden med färjan är ca två timmar. Sen fortsätter vi till Dessau för middag och övernattning.
 
Dag 2. Dessau – Feldkirch ca 65 mil
Efter en stärkande frukost fortsätter vi vår resa. Vi kör större delen av dagen på snabba tyska motorvägar, passerar Nürnberg och fram på eftermiddagen korsar vi österrikiska gränsen och sedan har vi inte långt kvar till vårt hotell, där vi skall sova i fem nätter På hotellet äter vi sedan gemensam middag varje kväll.
 
Dag 3. Stein/Vaduz Idag står det bla guidad tur och provsmakning av ostar på programmet. Vi skall besöka Appenzeller mejeri och smaka deras berömda ostar. Mejeriet ligger mitt i det orörda alpina kuperade landskapet. Efter detta besök så tar vi oss vidare till Hofkellerei des Fürsten von Liechstenstein, en vingård med en balsal, en över 400 år gammal välvd källare och vinotek. Här kommer vi prova viner tillsammans.
 
Dag 4. Meersburg/Mainau       
Efter frukost sätter vi oss i bussen och åker till Meersburg (en resa på knappa 2 timmar) där väntar en båttur på Bodensjön till Mainau, en 45 hektar stor ö i Bodensjön belägen strax norr om Konstanz, en tysk stad på gränsen mot Schweiz. Hela ön är en enda stor parkanläggning med odlingar, växthusgräsmattorträdgårdar och planteringar av olika slag.
Dag 5  Chur - Tirano                                                      Idag är det dags för det som för många kanske är resans höjdpunkt, den berömda Berninaexpressen. Alpernas högsta järnväg når 2253 meter upp, korsar 196 broar och bjuder på hisnande vyer över berg, dalar och glaciärer. Berninaexpressen förenar Schweiz med Italien och det röda tåget med sina underbara vyer är sedan 2018 ett av Unescos världsarv.
 
Dag 6 Bregenz                                                              Efter en välsmakande frukost tar vi bussen till Bregenz, en resa på ca 30 minuter. De som önskar kan följa med på en linbanetur med Pfänderbahn ”Berget vid Bodensjön” kallas denna tur. Den den unika panoramautsikten över Bodensjön och 240 alpintoppar i Tyskland, och Schweiz gör Pfänder till den mest kända utsiktspunkten i regionen. Ikväll är det sista kvällen i Österrike så passa på och njut extra mycket av omgivningen och sällskapet     
                                   
Dag 7 Feldkirch – Hannover ca 70 mil.                                                                                    Efter frukost checkar vi ut och sätter oss i bussen, tar sikte på norra Tyskland och susar förbi underbart vackra landskap. Vi når hotellet fram på kvällen och äter en gemensam middag innan det är dags att krypa till kojs.
 
Dag 8. Hannover – Jönköping ca 75 mil
Nu är vi inne på vår sista dag på resan. Efter frukost beger vi oss mot Puttgarden. Överfarten till Rödby tar cirka en timme. Det blir lagom att äta lunch ombord. På kvällen är vi tillbaka i Jönköping med många härliga minnen från vår resa.
                     
Vi kommer stanna på något håll för att handla till förmånliga priser.
 

Ingår

7 Nätter i dubbelrum
7 frukost
7 middag
Bussresa 8 dagar
Vägskatter
Färjor
Utflykter enligt program
bilparkering Hammarvägen 130 under resan.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/6PAKETFyra Alpländer 8 dagar 2024 Mer än 813 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping