Skip to main content

Fyra Alpländer

En resa genom fyra alpländer under en försommarvecka när landskapet är som allra vackrast – bättre kan det väl inte bli? Behagligt tillbakalutade i en bekväm buss färdas vi från den ena upplevelsen till den andra, njuter av naturen, strosar runt i medeltida stadskärnor och låter smaklökarna frestas av lokala specialiteter.
Fritextsökning

Program

Dag 1: Jönköping-Fulda                          
Vi startar från Hovslätt tidigt på morgonen, åker via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden till Fulda i den tyska förbundsrepubliken Hessen, nära Bayern för övernattning.
Dag 2: Fulda-Feldkirch,
I Österrikes västligaste förbundsland, Vorarlberg, ligger Feldkrich, som nu blir vår bas för resten av resan. Här checkar vi in på Hotel Gasthof Löwen som blir en perfekt utgångspunkt för de utflykter som väntar.
 
Dag 3: Stein am Rhein.
Dags att pricka av vårt tredje alpland, Schweiz. Nu är vårt mål den historiska staden Stein med sitt medeltida centrum, som gjort för spännande strövtåg. Här besöker vi också Schaukäserei Appenzeller, berömt för sin tillverkning av utsökta ostar baserade på den färska lokala mjölken där vi får prova fem olika ostar.
Därefter går färden vidare till Vaduz, huvudstaden i lilleputtlandet Liechtenstein. Ett uppskattat och välbesökt turistmål med ett vackert läge invid Rhen. Här gästar vi Hofkellerei des Fürsten von Liechtenstein där det väntar rundvisning och provning av tre av de utsökta viner den här regionen är känd för.
Dag 4: Bodensjön med Mainau
Till Meersburg, ännu en sevärd medeltida stad med ett centraltorn från 600-talet. Härifrån beger vi oss ut på den vackra Bodensjön för en båtresa där höjdpunkten blir besöket på Mainau. Lennart Bernadotte förvandlade den hör ön i Bodensjön till ett praktfullt blomsterparadis som varje år lockar besökare i tusental.
Dag 5: Chur med Berninaexpressen.
Från Chur i Schweiz åker vi med Berninaexpressen på en spektakulär tågresa till Tirano i Italien. Genom stora panoramafönster får vi njuta av utsikten på en av de vackraste rutterna i världen.
Dag 6: Bergenz,
I Bergenz väntar en spektakulär linbanetur med Pfänderbahn. Från toppen bjuds vi på ett unikt panorama över Lake Constance och inte mindre än 240 alptoppar i Österrike, Tyskland och Schweiz.
Dag 7:
Dags att lämna vårt bashotell och vända mot norr igen. Vi kör till Hannover för övernattning på Wyndham Hannover Atrium.
Dag 8:
Från Hannover via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg går färden tillbaka till Hovslätt efter en dryg vecka späckad av minnesvärda upplevelser.

Ingår

Bussresa, vägskatt,färjor,
7 frukost,
7 middag,
utflykter enligt program,
bilparkering Hammarvägen 130 under resan.
Resekalender
4/10Puttgarden Express Borderhop år 2023från 800:-
9/10Kiel resa 3 dagar 2023från 3 990:-
13/10Rostock 3 dagarfrån 3 490:-
19/10Bremen oktoberfest 4 dagar 2023 från 5 595:-
26/10Bremen oktoberfest 4 dagar 2023 från 5 595:-
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping