Skip to main content

Tyska vinvägar 7 dagar

Följ med oss till en av Tysklands främsta vinregioner.  Vi kommer att besöka några olika vinodlingar och få smaka på flera viner, vi träffar stolta vinproducenter som låter oss smaka på det bästa. Även få se denna vackra natur på slingrande vägar genom vindistrikten.

Fritextsökning

Program

Dag 1. Jönköping – Bremen  
Vi startar tidigt på morgonen och kör mot Helsingborg över till Helsingör och vidare genom Danmark. Nästa färja går via Rödby – Puttgarden finns tid för lite shopping och även med att äta en lunch om man önskar. Vi kommer göra ett stop för shopping antingen på nervägen eller på hemvägen. Sen eftermiddag är vi i Bremen och checkar in på hotell. Avslutar första dagen med en gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Bremen  –  Schwetzingen
Idag skall vi åka vidare mot Schwetzingen. När vi checkat in på hotellet är det egen tid för att utforska denna stad. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet, detta hotell kommer vi att bo fyra nätter på.

Dag 3. Schwetzingen
Efter frukost idag åker vi  till vinprovning  Weingut Paul Nickel & Söhne till Neustadt a.d Weinstrasse  På eftermiddagen ytterligare en vinprovning,  Weingut FitzRitter und Sektkellerei med rundvisning inkl. provning av viner och sekt i Bad Dürkheim, 

Dag 4  Heidelberg 44 km 
Mellan klockan 09.30-11.30 är det en guidad stadsrundtur inkl gamla stan.
När klockan är 15.00 gör vi ett besök på Weingut Clauer i Heidelberg.

Dag 5. Heidelberg                   
Idag är det ledigt för egna aktiviteter att utforska staden med shopping. 

Dag 6. Heidelberg-Ahrensburg 60 mil      
Efter frukost så checkar vi ut och fortsätter vår resa mot Ahrensburg där vi ska bo vår sista natt på denna härliga vinresa. Vi kommer att bo på Hotel am Schloss även här äter vi en gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Ahrensburg – Jönköping   60 mil
Idag fortsätter vi vår resa. Vi kör samma rutt som på nervägen. På färjan Puttgarden-Rödby finns möjlighet för shopping och även lite tid för att äta något. Genom Danmark far vi mot färjan Helsingör-Helsingborg.
Framåt kvällen når vi Hovslätt och hoppas att ni har haft en härlig vecka i Tyskland. Med många fina viner och minnen med er i bagaget hem.
 

 

Ingår

Bussresa, vägskatt, färjor.
Bussresa
6 Frukost
6 Nätter del i dubbelrum
3 Middagar
Utflykter/vinprovningar 
parkeringplats i Hovslätt under resan
tillkommer;  Enkelrumstillägg.
 
MEDTAG GILTIGT PASS! 

Dagsprogram

 • Dag 1: Jönköping – Hannover 77 mil

  Vi startar tidigt på morgonen och kör mot Helsingborg över till Helsingör och vidare genom Danmark. Nästa färja går via Rödby – Puttgarden finns tid för lite shopping och även med att äta en lunch om man önskar. Vi kommer göra ett stop för shopping antingen på nervägen eller på hemvägen. Sen eftermiddag är vi i Hannover och checkar in på hotell H+ Hotel Hannover. Avslutar första dagen med en gemensam middag på kvällen.

 • Dag 2.: Hannover – Schwetzingen 43 mil

  Idag skall vi åka vidare mot Schwetzingen. När vi checkat in på hotellet är det egen tid för att utforska denna stad. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet, detta hotell kommer vi att bo fyra nätter på.

 • Dag 3: Schwetzingen

  Efter frukost idag åker vi ca 50 km till vår första vingård som heter Winzergenossenschaft Weinbiet. Klockan 10 börjar vår provning av 6 viner. När vi är klara här så fortsätter vi mot Bad Dürkheim det är ca 20 km hit och kl 15.00 besöker vi Weingut Fitz-Ritter und Sektkellerei för en rundvisning som inkluderar provning av 3 viner och 1 sekt.

 • Dag 4: Heidelberg 44 km

  Mellan klockan 09.30-11.30 är det en guidad stadsrundtur inkl gamla stan.
  När klockan är 15.00 gör vi ett besök på Weingut Clauer i Heidelberg.

 • Dag 5: Idag är det ledigt för egna aktiviteter.

  Idag är det ledigt för egna aktiviteter.

 • Dag 6: mot Ahrensburg

  Efter frukost så checkar vi ut och påbörjar vår resa mot Ahrensburg där vi ska bo vår sista natt på denna härliga vinresa. När vi checkat in så äter vi en gemensam middag.

 • Dag 7: resa mot Småland.

  Idag fortsätter vi vår resa mot Småland. Vi kör samma rutt som på nervägen. På färjan Puttgarden-Rödby finns möjlighet för shopping och även lite tid för att äta något. Genom Danmark far vi mot färjan Helsingör-Helsingborg. Framåt kvällen når vi Hovslätt och hoppas att ni har haft en härlig vecka i Tyskland men många fina minnen med er i bagaget hem.

Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping