Skip to main content

Julmarknad Hamburg 3 dagar

I adventsskrud är Hamburg extra vacker! Här glittrar julens ljus.
Hamnstaden Hamburg brinner för det maritima livet och hamnen är stadens pulserande hjärta. Här finns fler kanaler och broar än i både Venedig och Amsterdam tillsammans! Floden Elbe.
Denna viktiga handelsstad med världsarv som Speicherstadt och den nya stadsdelen HafenCity berör och charmar i förändringens vindar
Fritextsökning

Program

Dag 1 Jönköping – Hamburg ca 62 mil  
Avresa från Jönköping på morgonen och vi rullar söder över mot Danmark och sedan färjan till Puttgarden/Tyskland. Vi stannar och handlar en stund innan vi åker vidare mot Hamburg. Vi räknar med att vara framme runt 17-tiden så det finns tid  att besöka festivalområdet redan nu.
 
Dag 2 Hamburg
Frukost innan det är dags att gå ut i Hamburg.
Vi har hela dagen till eget förfogande. I nordöstra delen av Hamburgs hamn, bara ett stenkast från Hamburgs centralstation ligger stadsdelen Speicherstadt.
När det gäller mat ligger Hamburg i framkant av gourmetmat. Många av dess restauranger har tilldelats priser. Men ibland viktigare än en Michelinstjärna är platsen och utsikten från fönstret. Således har ett antal eleganta restauranger och barer bosatt sig längs Alster och Elbe som inbjuder att stanna och njuta av en måltid!  För dig som vill fira eller dansa finns det många möjligheter: Dans- och liveklubbar, eleganta cocktailbarer eller kultpubar, en trevlig kväll i Hamburg!
 
Dag 3 Hamburg – Jönköping ca 62 mil.
Efter frukost beger vi oss hemåt och hoppas att Hamburg varit till belåtenhet. Vi åker samma rutt hem, Puttgarden – Rödby och sedan HelsingörHelsingborg. Vi räknar med att vara i Jönköping igen runt 20. Innan vi kommer hem har vi stannat för inhandlat  vid gränslandet.

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Jönköping - Hamburg

  Avresa från Jönköping på morgonen och vi rullar söder över mot Danmark och sedan färjan till Puttgarden/Tyskland. Vi stannar och handlar en stund innan vi åker vidare mot Hamburg. Vi räknar med att vara framme runt 17-tiden så det finns tid att besöka festivalområdet redan nu.

 • Dag 2: Hamburg

  Frukost innan det är dags att gå ut i Hamburg.
  Vi har hela dagen till eget förfogande. I nordöstra delen av Hamburgs hamn, bara ett stenkast från Hamburgs centralstation ligger stadsdelen Speicherstadt.
  När det gäller mat ligger Hamburg i framkant av gourmetmat. Många av dess restauranger har tilldelats priser. Men ibland viktigare än en Michelinstjärna är platsen och utsikten från fönstret. Således har ett antal eleganta restauranger och barer bosatt sig längs Alster och Elbe som inbjuder att stanna och njuta av en måltid! För dig som vill fira eller dansa finns det många möjligheter: Dans- och liveklubbar, eleganta cocktailbarer eller kultpubar, en trevlig kväll i Hamburg!

 • Dag 3: Hamburg - Jönköping

  Efter frukost beger vi oss hemåt och hoppas att Hamburg varit till belåtenhet. Vi åker samma rutt hem, Puttgarden – Rödby och sedan Helsingör Helsingborg. Vi räknar med att vara i Jönköping igen runt 20. Innan vi kommer hem har vi stannat för inhandlat vid gränslandet.

Karta

Resekalender
1/7Kielkanalen 4 dagar 2024från 6 490:-
5/7Rostock 3 dagar i Juli månad 2024från 3 490:-
16/7Puttgarden Express Borderhop år 2024från 800:-
18/7Berlin 4 dagar 2024från 4 990:-
26/7Lübeck 3 dagar 2024från 3 990:-
Kontakta oss Hovslätt
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Kontakta oss Bredaryd
Facebook: Schulz resor AB
Instagram:Schulz resor AB
Adress:
Schulz resor AB
Kyrkvägen 2
333 71 Bredaryd