Skip to main content

Svenska drycker 2 dagar

Under två dagar skall vi tillsammans besöka några av Skånes bästa dryckesgårdar.

Skepparps Vingård som 2 april 2020 erhållit tre medaljer vid Vinordic Wine Challenge 2020. Nordic Sea Winery 2009 startade Oenoforosgruppen Nordic Sea Winery i Simrishamn. Vineriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar. På Nordic Sea Winery produceras några av Systembolagets mest sålda och kända varumärken. Druvorna till vinet plockas runt om i världen och jäser på satellitvinerier för att sedan skeppas till Nordic Sea Winery. Här förädlas och lagras vinerna innan de buteljeras/tappas på flaska eller box.
Kivik muster Vid en provning välkomnas du av en guide på vår vackra innergård. Där berättas det om ciderns historia, hur vi jäst cider sedan 60-talet och om hur vi framställer cider på traditionellt vis genom att jäsa äppelmust till vin, likt de stora ciderländerna England och Frankrike, fast på vårt eget sätt och med våra skånska äpplen

Fritextsökning

Program

Dag 1. Jönköping- Skepparps vingård - Simrishamn ca 30 mil
Vi börjar vår dag rätt så tidigt och åker från Hovslätt 07:00 för att hämta upp på ett par ställen. På vägen söder över så stannar vi och fikar på lämpligt ställe (fika ingår ej i resans pris). Och kl 13:00 har vi en bokad vinprovning som tar ca 1–1,5 timme. Efter detta åker vi till hotellet och checkar in. Vi äter en gemensam middag på kvällen.
    

Dag 2.Simrishamn – Jönköping ca: 30 mil
Efter en härlig frukost så beger vi oss till dagens första besök, kl 10:00 har vi en bokad guidning, provning och lunch på Nordic Sea Winery. Vi åker där ifrån ca 12:30 och beger oss till Kiviks musteri där vi blir erbjudna skånska smårätter och olika cider sorter. Efter detta så påbörjar vi resan hemåt. Och stannar ev till för en paus på hemvägen. Vi beräknar vara åter vid 19:30 tiden.
 

Ingår

I priset ingår: 
Bussresa
1 Natt del i dubbelrum
1 Frukost
1 Middag
1 Lunch
Provningar/besök enligt program, det erbjuds alkoholfria drycker på respektive provning.
Bilparkering under resan Hammarvägen 130 

Enkelrumstillägg: 400: -