Skip to main content

Mayrhofen /Tyrolen 8 dagar

Till ytan är Tyrolen ungefär lika stort som Skåne och Blekinge och har drygt 700 000 invånare. Under denna resa bor vi i den lilla vackra byn Mayrhofen, som ligger i den kända Zillerdalen. Under dagarna här gör vi några utflykter och passar på att njuta av det underbara landskapet som omger oss. Vi kommer bo på ett 4**** hotell som har både pool och sauna.

Fritextsökning

Ingår

Bussresa 
Färjor               
Vägskatt                               
7 Frukost
6 Middag
7 Nätter i dubbelrum
Utflykter enligt program
bilparkering i Hovslätt 

Enkelrumstillägg 1600:-

Wyndham Garden Adress: Fontanestraße 110/110, 16761  Hennigsdorf, Tyskland Telefon: +49 3302 8750
Hotel Berghof
Adress: Durster Str. 220, 6290 Mayrhofen, Österrike  Telefon: +43 5285 62254
Holiday Inn City Center Adress: Stresemannstraße 49, 10963 Berlin, Tyskland Telefon: +49 30 56794734
 

 

Program

Dag 1. Jönköping – Henningsdorf ca 70 mil
Vi startar från Jönköping tidigt på morgonen för att med färja från Helsingborg ta oss till Helsingör. Snabba motorvägar i Danmark gör att vi snart är i Gedser för ännu en färjeöverfart denna gång till Rostock i Tyskland. Restiden med färjan är knappt två timmar. Vi når Henningsdorf fram på kväll. Vi checkar in på hotellet sedan blir det middag och övernattning.
Dag 2. Henningsdorf – Mayrhofen ca 75 mil
Efter en stärkande frukost fortsätter vi vår resa. Vi kör större delen av dagen på snabba tyska motorvägar. Vi passerar Leipzig och åker vidare söderut mot München innan vi kommer fram till den Österikiska gränsen. Sen kväll är vi framme i Mayrhofen för middag och en säkerligen skön sömn. Vi bor fem nätter i detta underbara område.
Dag .3–6 Mayrhofen samt utflykter
Mayrhofen är Österrike när det är som bäst, byn som ligger mitt i Zillertal är så där välkomnade och hemtrevligt som bara österrikiska byar kan vara. Husen går i den traditionella stilen med mörktimrade balkonger och vackra fasadmålningar. Nybyggda hotell ligger sida vid sida med bondgårdar och mitt i byn ligger kyrkan som sig bör. Mayrhofen är en förhållande stor by, i centrum finns allt du kan önska av butiker, kaféer och olika nöjesetablissemang. En dag besöker vi Tyrolens huvudort Innsbruck. För att få ut mesta möjliga av besöket gör vi under några timmar en rundtur med lokalguide. Innsbruck bjuder på en oslagbar kombination av gammalt och nytt och var vi än befinner oss kan vi njuta av de storslagna alperna. Vi ser några av Innsbrucks största sevärdheter, som Goldenes Dachl (Gyllene Taket) och Hofburg med sin kyrka. Efter rundturen finns tid för några timmar på egen hand. Den andra utflykten går bland annat till Gerlospasset vars högsta punkt är 1 507 m.ö.h. Inte långt därifrån ligger Krimmler Wasserfälle, som egentligen består av tre vattenfall, med en fallhöjd på 380 m. Och vi har även tänkt besöka Vipiteno. OBS! utflykterna är preliminära.
Dag 7 Mayrhofen- Berlin ca 75 mil
Vi äter en god frukost på hotellet innan vi ger oss i väg mot München. Via Nürnberg och Leipzig kommer vi till Berlin som är slutmålet denna dag.
Dag 8. Berlin – Jönköping ca 71 mil 
Nu är vi inne på vår sista dag på resan. Efter frukost beger vi oss mot Rostock. Överfarten till Gedser tar cirka två timmar. Det blir lagom att äta lunch ombord. På kvällen är vi tillbaka i Jönköping med många härliga minnen från Tyrolen. 
 

Resekalender
4/8Puttgarden Express Borderhopfrån 700:-
7/8Shopping i Tyskland 7 Augusti från 1 095:-
19/8Golfresa Gdynia Polen 5 dgrfrån 6 690:-
24/8Riga 4 dagar med 4 dagar från 3 890:-
24/8Stralsund via Habofrån 3 090:-
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Sweden