Skip to main content

Tyska vinvägar

Följ med oss till en av Tysklands främsta vinregioner. Vi kommer att besöka några olika vinodlingar och få smaka på flera viner, vi träffar stolta vinproducenter som låter oss smaka på det bästa. Även få se denna vackra natur på slingrande vägar genom vindistrikten.

Fritextsökning

Program

Program

Dag 1. Jönköping – Hannover 77 mil
Vi startar tidigt på morgonen och kör mot Helsingborg över till Helsingör och vidare genom Danmark. Nästa färja går via Rödby – Puttgarden finns tid för lite shopping och även med att äta en lunch om man önskar. Vi kommer göra ett stop för shopping antingen på nervägen eller på hemvägen. Sen eftermiddag är vi i Hannover och checkar in på hotell H+ Hotel Hannover. Avslutar första dagen med en gemensam middag på kvällen

 

Dag 2. Hannover – Schwetzingen 43 mil
Idag skall vi åka vidare mot Schwetzingen. När vi checkat in på hotellet är det egen tid för att utforska denna stad. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet, detta hotell kommer vi att bo fyra nätter på.


Dag 3. Schwetzingen

Efter frukost idag åker vi ca 50 km till vår första vingård som heter Winzergenossenschaft Weinbiet. Klockan 10 börjar vår provning av 6 viner. När vi är klara här så fortsätter vi mot Bad Dürkheim det är ca 20 km hit och kl 15.00 besöker vi Weingut Fitz-Ritter und Sektkellerei för en rundvisning som inkluderar provning av 3 viner och 1 sekt.

Dag 4 Heidelberg 44 km

Mellan klockan 09.30-11.30 är det en guidad stadsrundtur inkl gamla stan.

När klockan är 15.00 gör vi ett besök på Weingut Clauer i Heidelberg.


Dag 5. Heidelberg                  
Idag är det ledigt för egna aktiviteter.

 

Dag 6. Heidelberg-Ahrensburg 60 mil     
Efter frukost så checkar vi ut och påbörjar vår resa mot Ahrensburg där vi ska bo vår sista natt på denna härliga vinresa. När vi checkat in så äter vi en gemensam middag.

 

Dag 7. Ahrensburg – Jönköping   60 mil
Idag fortsätter vi vår resa mot Småland. Vi kör samma rutt som på nervägen. På färjan Puttgarden-Rödby finns möjlighet för shopping och även lite tid för att äta något. Genom Danmark far vi mot färjan Helsingör-Helsingborg. Framåt kvällen når vi Hovslätt och hoppas att ni har haft en härlig vecka i Tyskland men många fina minnen med er i bagaget hem.

Ingår

Bussresa
Vägskatter
Färja (ev avvikelser kan förekomma)
6 Frukost
6 Nätter del i dubbelrum
6 Middagar
Utflykter/vinprovningar

Parkering I Hovslätt, inhägnat område under resan

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/10BussTyska vinvägar 7 dagar 2022
med +55 rabatt 300:-
Mer än 88 220:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping