Skip to main content

Rostock 3 dagar

Vi tillbringar några trevliga dagar vid Östersjökusten i landskapet Mecklenburg.
Rostock är som bekant en modern storstad som har fina shoppinggator och mysiga krogar där kan man njuta av folkliv, hav och mysig miljö. Det är ett nöje att få gå omkring och strosa i de gamla hansakvarteren, som består av vackra gavelhusen en del från 1200-1300-talen

Fritextsökning

Program

Dag 1.   Jönköping-Rostock ca 43 mil
Avresa 06.00 från Hovslätts Bussresor, Hammarvägen 130 i Hovslätt, här kan ni som vill parkera bilen. Vi åker söderut mot Helsingborg och färjan över till Helsingör, genom Danmark och sedan via Gedser-Rostock. Under överfarten är det lagom tid för lunch och om man så önskar hinner man även med en runda i taxfree-butiken. Vi är framme i Warnemünde cirka 15.30 och stannar till för lite inköp, sedan vidare till hotellet för incheckning. Under tidig kväll hinner ni med en första promenad i stan. Middag ingår inte i resans pris, var och en gör som man vill med matfrågan.

Dag 2. Rostock
Efter en härlig frukostbuffé på hotellet är det dags för egna strövtåg. I dag kanske det passar med shopping. Kring gågatan Kröpelinerstrasse och i dess omgivningar finns det gott om butiker och varuhus av alla slag. Här hittar man också trevliga restauranger och caféer. Rostock var en gång i tiden en av de mäktigaste hansestäderna runt Östersjön och är i dag en modern hamnstad, som vet att ta vara på och förvalta sitt historiska arv. I Rostock finns det äldsta universitetet i norra Europa, grundat redan 1419. På egen hand kan ni bland annat besöka Mariakyrkan och rådhuset från 1300-talet, som ligger mitt på torget. Av den ursprungliga stadsmurens 22 portar finns alltjämt några bevarade till eftervärlden.

Dag 3.  Rostock-Jönköping ca 43 mil
Efter frukost och utcheckning från hotellet är det dags att åka till färjeterminalen för avresa mot Danmark. Även i den här riktningen kanske det blir lagom tid för lunch ombord. Vi åker samma väg som på utresan och beräknar att vara tillbaka i Jönköping vid 20-tiden på kvällen.