Skip to main content

Rostock shopping 3 dagar 2023

Denna resa är perfekt för dig dom vill kombinera shopping och nöje! Följ med oss till den folkkära staden Rostock i norra Tyskland. Denna fantastiska hamnstad med sina vackra köpmanshus, maritima atmosfär, mysiga gator som kantas av trevliga restauranger och butiker passar utmärkt att besöka under en kortare vistelse. Vi besöker gränshandelsbutiken för att fylla på förrådet därhemma!   Känner er välkomna.

Fritextsökning

Program

Dag 1.   Jönköping-Rostock ca 43 mil
Avresa från Hovslätt 06,00. här kan ni som vill parkera bilen.
Vi fortsätter resan ner mot Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Efter ett par timmar på danska motorvägar når vi hamnstaden Gedser där nästa färja väntar. Överfarten till Rostock tar ungefär 2 timmar, Väl i land ca klockan 15.30 styr vi direkt av mot Calles för shopping! När vi handlat klart, åker vi hotellet, resten av dagen fri för egna strövtåg.
Dag 2. Rostock
Efter en härlig frukostbuffé på hotellet är det dags för egna strövtåg. I dag kanske det passar med shopping. Kring gågatan Kröpelinerstrasse och i dess omgivningar finns det gott om butiker och varuhus av alla slag. Här hittar man också trevliga restauranger och caféer. Rostock var en gång i tiden en av de mäktigaste hansestäderna runt Östersjön och är i dag en modern hamnstad, som vet att ta vara på och förvalta sitt historiska arv. I Rostock finns det äldsta universitetet i norra Europa, grundat redan 1419. På egen hand kan ni bland annat besöka Mariakyrkan och rådhuset från 1300-talet, som ligger mitt på torget. Av den ursprungliga stadsmurens 22 portar finns alltjämt några bevarade till eftervärlden.

Dag 3.  Rostock-Jönköping ca 43 mil
Frukost på hotellet innan vi packar in våra väskor och oss själva i bussen för att påbörja hemresan. Vi rullar tillbaka ut mot hamnen och tar färjan över till Gedser. På snabba vägar genom Danmark och i Helsingborg har vi återigen svensk mark. Vi beräknar att vara tillbaka i Jönköping vid 20-tiden på kvällen.       

Ingår

2 Nätter i dubbelrum
2 Frukost
Bussresa
Färjor Forsea Helsingborg/Helsingör
Färjor Scandline Gedser/Rostock
Fri bilparkering i Hovslätt
 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/3paket Lågpris resa till Rostock 3 dagar 2024
Hotel Vienna House Sonne
42 990:-Boka
25/3paket Påskresa till Rostock 3 dagar 2024
Hotel Vienna House Sonne Påskmarknad 2024
32 990:-Boka
5/7paket Rostock 3 dagar i Juli månad 2024
Hotel Vienna House Sonne i Juli månad 2024
Mer än 83 490:-Boka