Skip to main content

Nyårs Resa Berlin 4 dagar 2023-2024

Nyårsfirande i Berlin är välkänt runt om i Europa Berlin är en fantastisk stad med en härlig blandning av kultur, historia och shopping. Berlin kan erbjuda något för alla. Under nyårshelgen i Berlin anordnas särskilda festligheter. I Tiergarten finns ett livligt festivalområde och vid Gendarmenmarkt finns en julmarknad som hålls öppen även över nyårshelgen.  Under nyårskvällen samlas hundratusentals människor i områdena runt Tiergarten, Brandenburger Tor och Alexanderplatz. Vi bokar Hofbrau Wirtshaus Berlin en nyårs buffé innan tolvslaget. Härlig musik, sång och att dansa ut det gamla året och god öl.

 

Fritextsökning

Program

Dag 1 Jönköping – Berlin ca 67 mil 29/12
Avresa 05,45 från Hovslätts Bussresor, Hammarväg 130 i Hovslätt. Vi åker söderut mot Helsingborg. Vi åker genom Danmark och sedan via Gedser-Rostock. Under överfarten är det lagom tid för lunch, och ombord finns möjlighet för shopping. Från Rostock till Berlin är det ca 23 mil och vi checkar in hotellet. För de som vill, så går vi ut och äter gemensamt på någon mysig restaurang.  
Dag 2 Berlin 
Börja dagen med en härlig hotellfrukost. Idag kan ni göra vad ni vill, varför inte passa på att strosa runt i underbara Berlin. Shoppa och kanske till och med hitta nyårs stass…
Dag 3 Nyårsafton
Efter en härlig frukost är det dags för guidad stadsrundtur, där vi beser de flesta av stadens alla sevärdheter. Berlin, den återförenade staden. En mångkulturell metropol som tillgodoser alla smakinriktningar. Älskar du att shoppa är Berlin helt rätt. Glöm då inte att besöka varuhuset KaDeWe och deras otroliga delikatessavdelning! Muséer finns i mängder. Eftermiddagen är fri för shopping eller strövtåg på egen hand. Här finns historiskt laddade minnesmärken som exempelvis Checkpoint Charlie. Välkända gator och platser såsom Kurfürstendamm, Unter den Linden, Alexanderplatz och Potsdamer Platz. 
På nyårsafton finns det möjlighet att boka en härlig nyårsbuffé, innan vi välkomnar 2024 Om man vill kan man i stället fira tillsammans med ca 2 miljoner människor på Brandenburger Tor och få se ett fantastiskt fyrverkeri!  Men det kommer smälla mer än du någonsin kan ana över hela staden. Nu firar vi ut det gamla och välkomna in det nya året 2024
Dag 4 Nyårsdagen 1/1 2024
Härlig frukostbuffé på hotellet innan det är dags för hemfärd. Vi åker runt 10-tiden. Vi åker samma väg som på nerresan och beräknar att vara tillbaka i Jönköping ca 23.00. Vi hoppas att ni har med er en oförglömlig nyårsresa hem!  
 

Ingår

3 nätter del i dubbelrum,
3 frukost,
Bussresa, vägskatt,
Färjor; For sea, Scandlines
parkering under resan i Hovslätt.
 
Tillkommer:
Enkelrumstillägg :  tillkommer 
Nyårsbuffé på Hofbräuhaus ca 800 kr ej dryck

 

extra info Nyår i Berlin

Nyårsafton Party vid Brandenburger Tor Berlin firar sin mest spektakulära och legendariska nyårsfest varje år runt Brandenburger Tor, som vissa miljon besökare samlas för att döpa det nya året. Partiet sträcker sig två kilometer under bar himmel med flera steg, partytält, mat i överflöd och lätta och laserproduktioner. Sedan, precis vid midnatt, berlin och besökare välkomna det nya året med hisnande fyrverkerier, varefter partiet fortsätter tills de tidiga morgontimmarna. Partiet sker över Tiergarten på Strasse des 17. Juni mellan Brandenburger Tor och Siegessäule (Segerkolonnen). Ett internationellt program med levande musik och underhållning garanterar ett gott humör, liksom de partytält och catering bås. Arrangörerna uppskattar att mer än en miljon människor fira en lugn start på det nya året vid Brandenburger Tor. Ett stort antal Tv-kanaler från hela världen rapporterar direkt från Berlins största nyårsfest och överföra bilder till olika hörn av världen. Viktig information Observera att nyårsfirande vid Brandenburger Tor är ett utomhusevenemang. Det finns några partytält, men ingen allmän trädkronorna. Påsar genomgå säkerhetskontroller vid ingångarna. Fyrverkerier, flaskor och vassa föremål är inte tillåtna på grundhändelse. Inträdet är gratis.

På nyårsafton finns det möjlighet att boka en härlig nyårsbuffé med underhållning och dans på Hofbräuhaus Berlin. Vid tolvslaget kan vi beskåda ett fantastiskt fyrverkeri över hela staden. Vill man fira in nyåret vid Brandenburger Tor söker sig många till för att avnjuta ett jättelikt fyrverkeri. Berlins sprudlande nyårsfest skapar den rätta feststämningen inför allt spännande som väntar nästa år!

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa 05:45 från Hovslätts Bussresor, Hammarväg 130 i Hovslätt. Vi åker söderut mot Helsingborg. Vi åker genom Danmark och sedan via Gedser-Rostock. Under överfarten är det lagom tid för lunch, och ombord finns möjlighet för shopping. Från Rostock till Berlin är det ca 23 mil och vi checkar in hotellet. För de som vill, så går vi ut och äter gemensamt på någon mysig restaurang.

 • Dag 2

  Börja dagen med en härlig hotellfrukost. Idag kan ni göra vad ni vill, varför inte passa på att strosa runt i underbara Berlin. Shoppa och kanske till och med hitta nyårs stassen.…

 • Dag 3: Nyårsafton

  Efter en härlig frukost är det dags för guidad stadsrundtur, där vi beser de flesta av stadens alla sevärdheter. Älskar du att shoppa är Berlin helt rätt. Glöm då inte att besöka varuhuset KaDeWe och deras otroliga delikatessavdelning! Muséer finns i mängder. Eftermiddagen är fri för shopping eller strövtåg på egen hand. Här finns historiskt laddade minnesmärken som exempelvis Checkpoint Charlie. Välkända gator och platser såsom Kurfürstendamm, Unter den Linden, Alexanderplatz och Potsdamer Platz. På nyårsafton finns det möjlighet att boka en härlig nyårsbuffé, innan vi välkomnar 2023. Om man vill kan man fira in det nya året tillsammans med ca 2 miljoner människor på Brandenburger Tor och få se ett fantastiskt fyrverkeri! Men det kommer smälla mer än du någonsin kan ana över hela staden. Nu firar vi ut det gamla och välkomna in det nya året 2024.

 • Dag 4

  Härlig frukostbuffé på hotellet innan det är dags för hemfärd. Vi åker runt nio tiden. Vi åker samma väg som på nerresan och beräknar att vara tillbaka i Jönköping ca 23.00. Vi hoppas att ni har med er en oförglömlig nyårsresa hem.

Karta