Skip to main content

Julresa Hildesheim 4 dagar

Turen går till Hildesheim, som ligger i delstaten Niedersachsen.
Här bor vi med julen alldeles utanför hotellet.
Hildesheims gamla stadsdel är en fröjd för ögat.
Innan staden bombades sönder och samman i mars 1945, räknades Rådhusplatsen, Markt till en av Tysklands vackraste torg. Innerstaden har återuppbyggts,
torget har restaurerats minutiöst och idag kan vi åter njuta av en fantastisk plats med några av världens vackraste korsvirkeshus.
Fritextsökning

Program

Dag 1 Jönköping-Hildesheim ca 76 mil 
Vi startar vår resa på morgonen efter cirka tre timmar i Helsingborg över till Helsingör.2 timmar i Danmark. Nästa färjeöverfart Rödby - Puttgarden ca 45 minuter vilket alltså ger möjlighet till lunch ombord. I Tyskland har vi ungefär 33 mil innan vi är framme vid hotellet i Hildesheim. Vi bor tre nätter på samma hotell.
Dag 2 - 3   heldagar i Hildesheim 
Hildesheim är en stad, som är rik på sevärda vackra byggnader. Här finns mängder av korsvirkeshus från olika tidsåldrar. I stan finns två mycket sevärda kyrkor, Hildesheimer Dom och Sankt Michaeli. 
Under adventsveckorna smyckas hela området runt torget med juleträd, massor av belysning och försäljningsstånd där man säljer allt som hör julen till. Blir man frusen eller hungrig finns det både mat och glögg att köpa i bodarna. Eftersom vi bor, så att säga, mitt i smeten kan man också gå in på hotellet för att värma sig eller för att dricka eftermiddagskaffe. 
Dag 4   Hildesheim-Jönköping ca 76 mil
Efter frukost påbörjar vi hemfärden och under morgon och förmiddag åker vi mot Puttgarden. Vi åker vidare norrut genom Danmark. På kvällen är vi tillbaka hemma med förhoppningsvis många trevliga julmarknadsminnen.
Innan vi kommer hem har vi stannat för inhandlat vid gränslandet.
 

Ingår

 3 nätter del i dubbelrum
3 Frukost
1 middag
bussresa,
färjor,
vägskatter, 
bilparkering i Hovslätt.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/12PaketJulresa Hildesheim 4 dagarFullbokad, väntelista3 990:-Boka på väntelista
Resekalender
2/12Julresa Rostock 3 dagarfrån 4 200:-
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping