Skip to main content

Berlin 4 dagar 2023.

Berlin har onekligen en spännande historia, vilket är en av anledningarna att så många lockas av staden. Läget nära Sverige gör Berlin perfekt för en bussresa Trots att det gått många år sedan Berlinmuren revs så finns fortfarande två centrum, dels Västberlins centrala kvarter kring Bahnhof Zoo och den stora affärsgatan Kurfürstendamm, dels Östberlins gamla centrum runt Alexanderplatz och paradgatan Unter den Linden. Staden har en otrolig mängd sevärdheter, ett rikt kulturliv och en levande men samtidigt avslappnad atmosfär med stora parker, skogar och sjöar. Möta en stad som sjuder av liv med enorm kreativitet och puls!
Fritextsökning

Program

Dag 1. Jönköping-Berlin 67 mil
Tidigt på morgonen startar vi från Jönköping för färd mot Helsingborg och färjeöverfart till Helsingör. Vi kör söderut genom Danmark och efter ca två timmar tar vi nästa färja, Gedser -Rostock. Båtresan tar 1:45 h så ni har tid att äta lunch och shoppa ombord. Vi stannar även på något lämpligt ställe och handlar till bra gränspriser. Från Rostock är det ca 20 mil till Berlin. När vi har checkat in på vårt hotell är det dags att ge sig ut i kvällsvimlet på stan.
 
Dag 2 - 3 Berlin
Berlin är en mångkulturell metropol som tillgodoser alla smakriktningar. Här finns historiskt laddade minnesmärken som exempelvis Checkpoint Charlie. Välkända gator och platser såsom Kurfürstendamm, Unter den Linden, Alexanderplatz och Potsdamer Platz. Älskar du att shoppa är Berlin helt rätt. På smågator till Kurfürstendamm finns de kända klädmärkena med sina butiker. Friedrichstrasse har blivit Berlins nya shoppinggata fylld med dyra, exklusiva butiker. Glöm inte heller att besöka det lyxiga varuhuset KaDeWe och deras otroliga delikatess-avdelning! Berlin Zoo, Aquadome, Legoland Discovery Center är några saker som vi varmt kan rekommendera för de yngre gästerna. Primark är självklart för shopping av kläder till bra priser och CCC för skoälskaren.
 
Dag 4. Berlin-Jönköping 67 mil
Efter frukost tar vi farväl av Berlin. Vi hoppas ni fått fina minnen med er från en världsstad. Färden hem är samma rutt som vi körde ner. Vi beräknas att vara i Jönköping runt 20.00 tiden.

Ingår

I priset ingår:
3 Nätter i dubbelrum
3 Frukost
Bussresa
Färjor ForSea, Scandlines
 
Tillkommer:
Guidad stadsrundtur á 100: - per, person miniantal 20 personer.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/11Paket Berlin 4 dagar år 2023
200:- rabatt vid bokning innan 18/9 2023 Hotel ABBA Berlin
Mer än 84 590:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping