Skip to main content

Stralsund o Rügen 4 Dagar

Vid Östersjökusten sydväst om Rügen ligger Hansastaden Stralsund. Staden har en gång i tiden varit svensk. Här erbjuds en spännande historia och en vacker stadskärna.
Tre medeltida kyrkor och det vackra Rådhuset står fortfarande kvar i den gamla delen av staden ”Alter Markt” Stralsund är också en viktig och stor hamnstad. En dag så tar vi en heldagsutflykt till vackra Rügen med Binz och Prorer.

Fritextsökning

Program

Dag 1. Jönköping- Stralsund   ca: 55 mil   
Tidig morgon åker vi söderut mot Helsingborg. 
Vi åker genom Danmark och sedan via Gedser-Rostock. Under överfarten är det lagom tid för lunch. Ombord finns även möjligheter för shopping. Från Rostock till Stralsund är det cirka en timmes körning. Efter incheckning så hinner man ut en liten sväng på staden om man vill. Vi äter en gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 2. Stralsund   
Efter frukost så har vi en guidad stadsrundtur tur mellan kl: 9.00 -11.00.  Därefter så har ni tid att göra vad ni vill. Här finns flera nya köpcentras där utbudet är stort. I hjärtat hittar du det mesta på bekvämt gångavstånd, allt ifrån designbutiker och varuhus till små affärer med konsthantverk och souvenirer men även antikviteter. 

Dag 3. Heldagsutflykt till Rügen, Binz och Prorer vik.
Vi åker kl 9.00 med guide till Rügen. Rügen är Tysklands största ö. Vi kommer att besöka Prora som är en semesteranläggnings som påbörjades 1936 av Hitler. Idag är det museum och galleri i några av byggnaderna. Vi besöker också Binz, som är den största bad- och kurorten vid Prorer vik. Ortens huvudattraktion är den 370 meter långa bryggan från mitten av 1800-talet. På kvällen, kl 19:00, skall vi få en 3-rätters middag på Hansekeller.

Dag 4. Stralsund-Jönköping ca 55 mil    
Efter frukost är det dags att packa väskorna och bege sig till Rostock och ta färjan tillbaka till Gedser. Även under hemresan är det tidsmässigt perfekt för lunch ombord. Vi anländer till Sverige vid 18-tiden och har då cirka 3 timmars körning till Jönköping.
 

Ingår

I priset ingår 
Bussresa
3 Frukost
1 Middag
3 Nätter i dubbelrum
1 st 3 rättersmiddag på Hansekeller Im Zunfthaus, Stralsund
Enkelrumstillägg 700:-

Intercity Hotel Stralsund
Tribsee Damm 76
18434 Stralsund, Tyskland
Tel: +49 3831 2020