Skip to main content

Rostock 4 dagar i maj månad 2023

Följ med oss till Rostock som har blivit en blomstrande stad,brett historiska påminnelse mysiga kullerstensgator med kaféer och restauranger, botanisk trädgården och Warnemunde floden nära Rostock har blivit populärt resmål enormt mycket historik finns i staden som den gamla fiskarstugorna i Warnemunde en kombination av miljön av segelfartyg och segelbåtar stadens rådhus kan vara en spännande resa genom dessa sjuhundra år gamla gotiska tema tillsammans med Mariakyrkans gotiska inredning Rostock har mycket att erbjuda så följ med oss på vår resa i 4 dagar.

Fritextsökning

Program

Program
Dag 1. Jönköping – Rostock ca: 43mil
Vi startar från Jönköping tidigt på morgonen för att via två överfarter ta oss till Tyskland. Först Helsingborg-Helsingör och efter ca 20 mil i Danmark till färja Gedser överfarten till  Rostock, som tar ca två timmar.
Vi stannar för shoppingstopp på Calles.
Därefter tar det inte många minuter innan vi når fram till vårt hotell, där vi skall bo i 3 nätter.
 
Dag 2 – Dag 3  Rostock
Idag efter frukost är det är bara att ge sig ut i vimlet.
Gågatorna och kajerna har en medelhavskänsla. Den vackra Hansastaden i delstaten Mecklenburg Vorpommern, hem till ett av Tysklands äldsta universitet, strålar romantik och maritim karaktärstad  där det finns vackra gotiska kyrkor och bra shopping möjligheter, framför allt i den trevliga innerstaden, där man kan utforska caféer och restauranger med god mat och dryck.
Man kan även ge sig bege sig till området där shoppingcentret Warnow Parl ligger mellan Warnemünde och innerstaden. Njuta av 2 heldagar i Rostock.
 
Dag 4 Rostock – Jönköping ca: 43mil
Efter frukost är det dags att packa väskorna och ta farväl av Rostock. Vi kör mot färjelägret och överfarten tar ca två timmar. Vi fortsätter samma väg som på nerresan och är tillbaka i Jönköping på kvällen

 

Kontakta oss Hovslätt
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Kontakta oss Bredaryd
Adress:
Hovslätt & Schulz Resor AB
Hammarvägen 130
556 28 Jönköping