Skip to main content

Kielkanalen 4 dagar 2024

Kiel är huvudstad i den nordtyska delstaten Schleswig-Holstein och är en marinstad med en av Östersjöområdets viktigaste hamnar. Kielkanalen är 99 kilometer lång och förbinder Östersjön med Nordsjön via Kielfjorden, och på den här resan får ni bland annat följa med på en minnesvärd resa på den viktiga transportleden.

Fritextsökning

Program

Dag 1. Jönköping – Neumünster   ca: 56 mil
Vi startar från Jönköping 06:00 och kör mot Helsingborg där vi rullar ombord på färjan till Helsingör. Från Rödby väntar färja över till Puttgarden som tar ca en timme. Väl i land stannar vi vid någon gränsbutik för shopping. Efter stoppet är det ca 10 mil till vårt hotell där vi ska bo i tre nätter. Varje dag väntar gemensam middag på hotellet.
 
Dag 2 Neumünster Efter en härlig frukost är det dags att uppleva Neumünster, som ligger cirka tre mil söder om Kiel dit det går att bege sig med buss eller tåg om man så vill. I Nemünster fanns länge en betydande läderindustri och i det fängelse som fortfarande finns kvar avtjänade den berömda författaren Hans Fallada på 1920-taletett straff för förskingring. Intressanta affärer och gott om näringsställen går förstås att hitta.
 
Dag 3. Kielkanalen     
Efter frukost är det dags att uppleva Kielkanalen på nära håll. Vi beger till Brunsbüttel där det väntar en heldagstur på kanalen, där det förutom båtresan också ingår både kakbuffé och brunch.
 
Dag 4: Neumünster-Jönköping ca 56 mil
Efter en återigen välsmakande frukost är det dags att ta plats i bussen igen för återresan till Jönköping/Hovslätt med nya upplevelser, och kanske en och annan ny bekantskap, i bagaget

Ingår

Kontakta oss Hovslätt
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Kontakta oss Bredaryd
Adress:
Hovslätt & Schulz Resor AB
Hammarvägen 130
556 28 Jönköping