Skip to main content

Julmarknad Berlin 4 dagar

Julmarknaden på Gendarmen markt är Berlins mest populära och en riktig klassiker. Hit kommer så många att man tar ett litet inträde på en euro (utom klockan 11-14 vardagar då det är gratis). Men då finns också en scen med underhållning av allt från gosskörer som sjunger julklassiker till gycklare och jonglörer. Här finns ett stort utbud av hantverk av hög kvalitet. Flera olika traditionella restauranger och bryggerier har uppvärmda tält där du kan stilla din hunger och törst. Gendarmenmarkt anses av många vara den vackraste av julmarknaderna. Framför Rådhuset (Roten Rathaus) den äldsta i staden. Här är det full fart och människor som kommer hit varje jul. För att få julstämning med live tysk schlager och annan traditionell musik och mycket Glühwein och öl.

Fritextsökning

Program

Dag 1 Jönköping-Berlin 67 mil
Tidigt på morgonen startar vi från Jönköping för färd mot Helsingborg och färjeöverfart till Helsingör på Sjaelland. Vi fortsätter söderut genom Danmark och når efter ca två timmar färjelägret i Gedser som tar oss till Rostock. Båtresan tar ca 1.45 så ni har tid att äta lunch och shoppa ombord. Innan vi fortsätter mot Rostock gör vi ett stop på Calles för shopping (reservation för ändringar) Från Rostock är det ca 20 mil till Berlin. 
Vi kommer att mötas av otroligt glittrande ljusdekorationer utmed vägen i Berlin.

Dag 2–3 Berlin
Efter frukost är det dags att ge sig ut i folkvimlet.Berlin, den återförenade staden, en mångkulturell metropol som tillgodoser alla smakriktningar. Här finns historiskt laddade minnesmärken som exempelvis Checkpoint Charlie. Välkända gator och platser såsom Kurfürstendamm, Unter den Linden, Alexanderplatz och Potsdamer Platz. Älskar du att shoppa är Berlin helt rätt. På smågator till Kurfürstendamm finns de kända klädmärkena med sina butiker, Friedrichstrasse har blivit Berlins nya shoppinggata fylld med dyra, exklusiva butiker. Glöm inte heller att besöka det lyxiga varuhuset KaDeWe och deras otroliga delikatess-avdelning! Museer finns också i mängder däribland den världsberömda muséeiön som visar skatter från hela världen. Eftermiddagarna är fria för shopping eller strövtåg på egen hand. Vi hjälper er gärna med tips på kvällsaktiviteter.

Dag 4 Berlin-Jönköping 67 mil
Efter frukost tar vi farväl av Berlin. Med i bagaget har vi angenäma minnen från en världsstad. Färden går norrut mot färjan i Rostock.  Ombord kan vi handla och äta en bit mat och vi räknar med att vara hemma igen i Jönköping på kvällen

Ingår

Bussresa
Vägskatt
Färja (ev avvikelser kan förekomma)
3 Frukost
3 Nätter del i dubbelrum
Fri parkering i Hovslätt under resan

Karta