Skip to main content

Gardasjön 11 dagar

Gardasjön eller Benacosjön är den största insjön i Italien. Den ligger i norra Italien ungefär halvvägs mellan Venedig och Milano i närheten av Verona. Sjön och dess närområden är kända för sina vinodlingar och som ett stort turistmål. Bara njut och koppla av under resan, träffa nya bekantskaper och ha roligt!

 

Fritextsökning

Ingår

Boka innan 10/1 2020 och få 500: - i rabatt

I priset ingår 
Vägskatt
Färja (ev avvikelser kan förekomma)
Bussresa
10 Frukost
8 Middag
10 Nätter i dubbelrum, guidad tur i Verona,
Båttur, Garda-runt och vinprovning

Enkelrumstillägg: 1500:-

Hotel Alfieri
Via Giuseppe Mazzini 38, Sirmione (BS) 
Tel. (+39) 030.9905247 


Övernattningar på Quality Hof och Hotel Belmondo på ner och hemresan.


 

Program

Dag 1. Jönköping– Hof ca: 99 mil
Avresa 05:45 från Hovslätts Bussresor, Hammarväg 130 i Hovslätt, här kan ni som vill parkera bilen. Vi åker söderut mot Helsingborg. Vi åker genom Danmark och sedan via Gedser-Rostock. Under överfarten är det lagom tid för lunch och ombord finns möjligheter för shopping. Vi kör sedan vidare på snabba motorvägar till Hof där vi ska bo denna första natt.
Dag 2. Hof- Garda ca: 70 mil
Efter frukost ger vi oss ut på motorvägarna igen. Under dagen kommer vi att passera genom Österrike, över Brennerpasset och in i Italien. Framåt sen eftermiddag anländer vi till vårt Hotell Alfieri. Det enda hotellet med tak med panoramautsikt. Hotel Alfieri ligger i den vackra Colombare di Sirmione, 100 meter från sjön och värmeanläggningen och bara 3 km från Gamla stan. 
Från hotellet kan du nå den historiska stadskärnan med en lokal transporttjänst (buss varje 15minutes - busshållplats 200mt bort) eller längs fotgängar- / cykelbana vid sjön. Hotellet erbjuder rum med satellit-TV, Wi-Fi, luftkonditionering, restaurang för hotellets gäster och bar.
Dag 3-Ledig dag för upptåg på egen hand,
Dag 4-Båttur på Lago Di Garda. Efter frukost beger vi oss till hamnen där båten väntar på oss för ca 1 timmes tur på Gardasjön som ligger insprängd mellan bergen. Passa på att njuta av det kristallklara vattnet och den fascinerande bebyggelsen.
Dag 5-Vinprovning. Vi får provsmaka olika sorters vin med enklare tilltugg.
Dag 6-ledig dag för egna upptåg,
Dag 7 besöker vi marknaden,
Dag 8-Verona. Efter en god natts sömn och en välsmakad frukost så beger vi oss mot Verona. Staden som kanske framförallt är känd för dramat och Romeo och Julia. Vi kommer bla se den stora Romerska utomhusarenan som byggdes vid tiden för Kristi födelse.
Dag 9 Riva, Garda runt, vi kommer uppleva Garda i sin fulla skönhet på nära håll.
Dag 10.  Garda – Wiedamar ca: 85 mil 
Efter frukost tar vi farväl av underbara Gardasjön. Vi åker förbi München och kommer på tidig kväll fram till Wiedamar och Hotel Belmondo för övernattning
Dag 11.  Wiedamar - Jönköping ca: 85 mil 
Efter frukost lämnar vi Wiedamar och börjar köra mot Sverige. 
Vi åker genom Tyskland och tar färjan från Rostock till Gedser samt Helsingör till Helsingborg. Vidare hem mot Jönköping där vi beräknas vara framme vid tio tiden och med oss i bagaget har vi ljumma vindar från Gardasjön och härliga minnen.