Skip to main content

Julmarknad Wismar 3 Dagar

Välkommen till Julmarknaden i Wismar den idylliska hamnstaden. Den före detta hansestaden med svensk anknytning bjuder på en spännande historia som återspeglas i den årliga julmarknaden som sedvanligt hålls på norra Tysklands största marknadstorg. Mat och dryck har en dominerande roll i tyska julmarknader, där dofterna av Glühwein, brända mandlar och andra läckerheter sprider sig runtom bodarna. Följ med oss på denna historiska julmarknadsresa och smygstarta julfirandet på tyskt vis. Öppet tider på julmarknaden klockan 11,00-20,00 så visst hinner vi med. Välkommen ombord.

 

Fritextsökning

Program

Dag 1 Jönköping - Wismar ca: 50 mil
Vi startar från Jönköping tidigt på morgonen för att via två färjeöverfarter ta oss till Tyskland. Först Helsingborg-Helsingör och efter cirka 20 mil på Sjaelland och Falster åker vi sjövägen mellan Gedser och Rostock. Den senare överfarten tar ca två timmar, vilket räcker gott för att äta lunch och eventuellt shoppa. Från Rostock har vi ungefär 6 mil till Wismar. Vi bor mycket centralt i gamla stan. Vårt hotell, där vi skall bo två nätter heter Steigenberger Stadt Hamburg. Hotellet är fyrstjärnigt och innehar en härlig spaavdelning med finsk bastu, ångbad och takterrass.
Dag 2 Wismar
Efter frukost på hotellet är det dags att ge sig ut i folkvimlet. Det mesta att se finns på det gamla anrika torget, som för övrigt är det största i norra Tyskland. På denna öppna plats, stilfullt inramad av det fint upplysta rådhuset, fontänen och de gamla husgavlarna arrangeras årligen från slutet av november till och med den 23 december den traditionella julmarknaden. Hela området luktar kanel och vanilj från de bakverk som finns att köpa. Här erbjuds man ett rikligt utbud av varor som hör julen till. Allt från julgransprydnader, leksaker, träarbeten till ljus av olika slag. Vid torget hittar vi också den gamla välkända restaurangen ”Alter Schwede”. Här kan man få en god lunch om man inte föredrar något av det som serveras i alla de marknadsstånd som finns runt om i hela staden. I gamla stan ligger ett flertal trevliga restauranger där man kan få en god bit mat framåt kvällskvisten.                                                                                                            
Dag 3 Wismar – Jönköping ca: 50 mil
På hemresedagen hinner vi med shopping i Rostock innan Scandlines färja tar oss till Gedser i Danmark. Även i den här riktningen finns det tid för lunch ombord. Det finns också möjlighet till shopping på färjan. Eller är det kanske läge för att bara vila några timmar ? Vi kör under eftermiddagen till Helsingör och tar färjan till Helsingborg. På kvällen är vi tillbaka i Jönköping med förhoppningsvis många trevliga minnen från vårt besök i norra Tyskland.

Ingår

  • Detta ingår:
  • Bussresa
  • Färjor ( avvikelser kan förekomma)
  • Vägskatt
  • 2 nätter i dubbelrum
  • 2 frukost
  •  
  • Enkelrumstillägg: 550: -
 
Steigenberger Stadt Hamburg
Am Markt 24
239 66 Wismar
Tel +4938412390
 
              Tidtabell C