Skip to main content

Rostock påskresa

Nu är det dags igen, att följa med oss till Rostock under påskhelgen och möta våren och shoppa i centrum. På gågatan i centrum äger en Covid inpassad påskmarknad rum, med utställare som erbjuder lokalt hantverk, kläder, mat, dryck, godis, påskägg, påskharar och mycket mer som hör påsken till. Under denna resa bestämmer ni stor del själva var ni vill göra under vistelsen i Rostock. Välkommen till Rostock i början av april.

Fritextsökning

Program

Dag 1 Jönköping-Rostock ca 43 mil
Avresa 05:45 från Hovslätts Bussresor, Hammarväg 130 i Hovslätt, här kan ni som vill parkera bilen. Vi åker söderut mot Helsingborg och färjan över till Helsingör, genom Danmark och sedan via Gedser-Rostock. Under överfarten är det lagom tid för lunch och om man så önskar hinner man även med en runda i taxfree-butiken. Därefter åker vi direkt till en gränsshop för shopping.  Sedan rullar vi vidare till hotellet för incheckning. Vi äter en gemensam middag på kvällen.


Dag 2 Hela dagen i Rostock
Efter en härlig frukostbuffé på hotellet är det dags för egna strövtåg. I dag kanske det passar med påsk shopping. Kring gågatan Kröpelinerstrasse och i dess omgivningar finns det gott om butiker och varuhus av alla slag. Här hittar man också trevliga restauranger och caféer. Rostock var en gång i tiden en av de mäktigaste hansestäderna runt Östersjön och är i dag en modern hamnstad, som vet att ta vara på och förvalta sitt historiska arv. I Rostock finns det äldsta universitetet i norra Europa, grundat redan 1419. Blir ni trötta i benen så finns alltid möjligheten att vila en stund på hotellet.

 

Dag 3 Rostock med lokalguide

Idag mellan 9:00-11:00 (preliminär tid) kommer vi bli guidade i Rostock. Efter detta så finns det tid för trevligt umgänge med både shopping, sightseeing och mat/dryck.Dag 4 Rostock-Jönköping ca 43 mil
Efter frukost och utcheckning från hotellet är det dags att åka till färjeterminalen för avresa mot Danmark.
Även i den här riktningen kanske det blir lagom tid för lunch ombord. Vi beräknar att vara i Jönköping vid 20.00 tiden på kvällen.

 

Ingår

Ingår

Bussresa

Vägskatt
Färja (avvikelser kan förekomma)
3 Frukost
3 Nätter i dubbelrum
1 middag

Lokalguide

Resekalender
26/4Gdansk shoppingresa 3 dagarfrån 1 595:-
27/4Hemlig dagstur i Sverigefrån 780:-
29/4Sparris och Vin i Tyskland 4 dagarfrån 4 990:-
3/5Hemlig resa 5 dagar i sköna majfrån 6 990:-
8/5Rostock 2 dagars med shoppingfrån 2 495:-
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Sweden