Skip to main content

Lübeck 2 dgr

Ombord på bussen har vi satt begränsningen till max 30-35 personer och rekommenderar alla att ha eget munskydd krävs i offentliga miljöer enligt myndighet. I den nordligaste av de tyska delstaterna, Schleswig-Holstein, ligger en av Tysklands mest kända städer ”die Hansestadt Lübeck”, ett populärt resmål året om. Här känner vi historiens vingslag från den rika Hansastaden och i den gamla stadsdelen finns utsökta exempel på medeltida byggnadskonst.  Lübeck är också en stad att handla i. En av stadens kännetecken är den goda marsipanen från Niederegger, något vi gärna köper med oss hem. I Altstadt kan man inte gå vilse, bara njut och förlora dig i dess vackra medeltidsmiljö

Fritextsökning

Program

Dag 1 Jönköping - Lübeck ca: 53mil    Vi startar vår resa tidigt på morgonen och är efter ca tre timmar i Helsingborg för färjeöverfart till Helsingör i Danmark. Vi fortsätter söderut över de danska öarna Sjaelland, Falster och Lolland  till Rödby för nästa färjeöverfart till Puttgarden som tar ca 45 min. Tiden räcker till för både lunch och shopping i butikerna ombord. När vi kört iland, fortsätter vi mot Lübeck där vi beräknar att vara vid 15-tiden. Vi checkar in på Holiday Inn som ligger alldeles utanför Burgtor vid den norra stadsporten. Eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand. Huvudgatan i centrum är Breite Strasse och det är här och på parallellgatan Königstrasse, som ni finner de flesta affärer och varuhus. Glöm inte att göra ett besök på Niedereggers Café på Breite Strasse.

Dag 2. Lübeck – Jönköping ca: 55 mil
Efter frukost tar vi farväl av Lübeck, men innan vi tar färjan stannar vi i för shopping av taxfreevaror . Vi färdas sedan vidare norrut genom Danmark och är snart i Helsingör och tar färjan över till Sverige. Beräknad hemkomst till Jönköping är runt tjugo tiden på kväll

 

 

Ingår

Bussresa
Vägskatt 
Färjor
1 Frukost
1 Nätter del i dubbelrum
Bilparkering under resan Hammarvägen 130 

Enkelrumstillägg tillkommer 

Holiday Inn
Adress: Travemünder Allee 3, 23568 Lübeck, Tyskland
Telefon: +49 451 37060

 

 

Dagsprogram

  • Dag 1: Dag 1

    Dag 1 Jönköping - Lübeck ca: 53mil Vi startar vår resa tidigt på morgonen och är efter ca tre timmar i Helsingborg för färjeöverfart till Helsingör i Danmark. Vi fortsätter till Rödby för nästa färjeöverfart till Puttgarden som tar ca 45 min. Tiden räcker till för både lunch och shopping i butikerna ombord. När vi kört iland, fortsätter vi mot Lübeck där vi beräknar att vara vid 15-tiden. Vi checkar in på Holiday Inn som ligger alldeles utanför Burgtorg vid den norra stadsporten. Eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand. Huvudgatan i centrum är Breite Strasse och det är här och på parallellgatan Königstrasse, som ni finner de flesta affärer och varuhus. Glöm inte att göra ett besök på Niedereggers Café på Breite Strasse.

  • Dag 2: Dag 2

    Dag 2. Lübeck – Jönköping ca: 55 mil
    Efter frukost tar vi farväl av Lübeck, men innan vi tar färjan stannar vi i Heiligenhafen för shopping av taxfreevaror . Vi färdas sedan vidare norrut genom Danmark och är snart i Helsingör och tar färjan över till Sverige. Beräknad hemkomst till Jönköping är runt tjugo-tiden på kväll.

Karta