Skip to main content

Flensburg 3 dagar

Flensburg  en livlig hamnstad belägen vid fjorden Flensburg Förde och är den fjärde största staden i delstaten Schleswig-Holstein. Staden som ligger vid östersjökusten är den nordligaste på tyska fastlandet. Staden har även en speciell atmosfär, påverkad av närheten till öppet vatten och en härlig blandning av tyskt och dansk. Flensburg är en viktig hamnstad sedan nära 800 år tillbaka då den tillhörde det så kallade Hanseförbundet. Numera samsas fiskare och fritidsbåtar från hela Europa i hamnen.

Fritextsökning

Program

Dag 1  Jönköping - Flensburg  ca 56 mil
Vi startar vår resa tidigt på morgonen och är efter cirka tre timmar i Helsingborg för färjeöverfart till Helsingör i Danmark. Vi passerar Köpenhamn och i Köge kör vi västerut mot Slagelse. Via bron över Stora Bält tar vi oss till Odense på Fyn och när vi kommer till Jylland har vi ungefär 9 mil till tyska gränsen. Därefter tar det inte många minuter innan vi når fram till Arcadia Hotel, där vi ska bo i två nätter. Hotellet ligger precis vid hamnen och ”runt hörnet” finns shopping gatorna

Dag 2 .
Efter en härlig frukost är det dags att upptäcka Flensburg med vår guide som tar ca två timmar. Staden har en speciell atmosfär, påverkad av närheten till öppet vatten och en härlig blandning av tyskt och danskt. I hamnen, som alltid spelat en viktig roll i Flensburgs historia, finns många trevliga restauranger som med tanke på stadens läge, specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter. Alla dagar (tidig morgon) utom söndag, kan man besöka fiskmarknaden i hamnen. Man kan också köpa fisk från det traditionsrika rökeriet Christiansen. Antingen ni vill ha fisk eller kött till middag så är det inga problem att hitta en bra och trevlig restaurang någonstans i Flensburg.

Dag 3  Flensburg - Jönköping  ca 56 mil
Efter frukost påbörjar vi resan hemåt. Vi kör samma vägar som på nerresan och är tillbaka i Jönköping på kvällen efter en förhoppningsvis trevlig weekend i Tyskland och Danmark.

 

Ingår

INH

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
31/5PaketFlensburg 3 dagarMer än 83 490:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping