Skip to main content

Berlin 4 dagar

Berlin är en världsmetropol och kulturstad fylld av kontraster med spår från olika historiska epoker. Staden har en otrolig mängd sevärdheter, ett rikt kulturliv och en levande men samtidigt avslappnad atmosfär med stora parker, skogar och sjöar. Vare sig man vill se parlamentet, resterna av Berlinmuren eller Brandenburger Tor, så har denna imponerande stad verkligen något att erbjuda alla.

Fritextsökning

Program


Dag 1. Jönköping-Berlin 72 mil
Tidigt på morgonen startar vi från Jönköping för färd mot Helsingborg och färjeöverfart till Helsingör. Vi kör söderut genom Danmark och efter ca två timmar tar vi nästa färja, Gedser -Rostock. Båtresan tar 2h, så ni har tid att äta lunch och shoppa ombord. Från Rostock är det ca 20 mil till Berlin. 

Dag 2,3 och 4 Berlin
En av dagarna får vi en guidad stadsrundtur då vi tittar på stadens alla sevärdheter. Berlin är en mångkulturell metropol som tillgodoser alla smakriktningar. Här finns historiskt laddade minnesmärken som exempelvis Checkpoint Charlie. Välkända gator och platser såsom Kurfürstendamm och Alexanderplatz. Älskar du att shoppa är Berlin helt rätt. På smågator till Kurfürstendamm finns de kända klädmärkena med sina butiker. Friedrichstrasse har blivit Berlins nya shoppinggata fylld med dyra, exklusiva butiker. Glöm inte heller att besöka det lyxiga varuhuset KaDeWe och deras otroliga delikatess-avdelning! 
Vi hjälper er gärna med tips på kvällsaktiviteter.

Dag 5. Berlin-Jönköping 72 mil
Efter frukost tar vi farväl av Berlin. Vi hoppas ni fått fina minnen med er från en världsstad. Färden hem är samma rutt som vi körde ner. Vi beräknas att vara i Jönköping runt 20.00 tiden.
 

Ingår

I priset ingår:                              

Bussresa
Vägskatt
Färjor (avvikelser kan förekomma)
4 Frukost
4 Nätter del i dubbelrum
Guidad stadsrundtur            

Parkering i inhägnat område i Hovslätt.
 

Karta

Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Sweden