Skip to main content

Tyrolen med Ko festival 8 dagar 2023

Följ med till landet mellan bergen, det gästvänliga Tyrolen – ett land som många av oss längtar och gärna återvänder till! ”Almabtrieb” kofestival anordnas varje år när det är dags att ta hem djuren från sommarbetet ute på alpängarna, följ med på en riktig tyrolsk traditionell folkfest med bondemarknad 

Fritextsökning

Program

Dag 1 Jönköping – Hannover  
Avresa från Hovslätt på morgon färja från Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Vi åker vidare genom Danmark och tar nästa färja från Rödby över till Puttgarden. Vi stannar på lämpliga platser för pauser.  Vi är framme ca 18,00 tiden vid hotellet, gemensam middag serveras på hotellet vid vår ankomst.
 
Dag 2 – 6  Hannover  - Jenbach  Österrike ca 60 mil
Frukost innan vi tar sikte mot alperna!  Vi stannar på lämpliga platser för kaffe och lunch under dagen. Framåt sen eftermiddag passerar vi gränsen till Österrike till hotellet vi skall bo i 5 nätter.( Extra utflykter kommer att utföras under dessa dagar.)  Middag serveras på hotellet alla kvällar.
 
15/9  Almabtrieb – Höstfest med bondemarknad
Så var det dags för resans höjdpunkt – Almabtrieb! En gammal tradition som utvecklats till en riktig folkfest för att hedra de hemvändande kossorna som gått på sommarbete uppe i bergen. Vi åker buss för att delta i festligheterna när boskapen förs ner från alpängarna. Korna smyckas och spatserar stolta genom bygatan under karnevalsliknande former. Detta är en riktig glädjefest där hela byn deltar med bondemarknad, lokala hantverkare, musik, god mat och dryck. Vi deltar i feststämningen och har möjlighet att titta på de olika stånd som finns innan korna gör sin entré och passerar genom byn. Efter en intensiv dag med musik och festligheter tar vi oss tillbaka till vårt hotell lagom till middagen serveras.
Dag 7  Jenbach  Österrike – Werdel/Havel (utkanten av Berlin)
Frukost innan vi sätter oss i bussen, Vi åker norrut och passerar genom flera av Tysklands delstater innan vi når vårt hotell i Werdel /Havel.
Gemensam middag på hotellet.
Dag 8   Werdel/Havel (utanför Berlin) - Jönköping
Frukost innan vi lastar in bagaget en sista gång för den här resan
till färjor Rostock-Gedser samt Helsingör-Helsingborg.
Nu återstår de sista milen till Jönköping, åter ca 20.00 tiden.
Under resan har vi även stannat för inköp i gränslandet.

Ingår

7 nätter i del i dubbelrum
7 frukost                                             
7 middag
Bussresa, vägskatter
Färjor ForSea, Scandline
Entré Almabtrieb
Utflykter

Karta

Resekalender
4/10Puttgarden Express Borderhop år 2023från 800:-
9/10Kiel resa 3 dagar 2023från 3 990:-
13/10Rostock 3 dagarfrån 3 490:-
19/10Bremen oktoberfest 4 dagar 2023 från 5 595:-
26/10Bremen oktoberfest 4 dagar 2023 från 5 595:-
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping