Skip to main content

Wismar påskresa 4 dagar

Här erbjuder vi en intressant och innehållsrik långweekend till Östersjö staden Wismar. Staden
tillhörde formellt Sverige ända in på 1900-talet. Staden erövrades under trettioåriga kriget. Wismar är en trevlig stad med vackra gamla hus, det pampiga marknadstorget och en fin hamn. 2002 blev Wismar utnämnd av UNESCO till att vara med på Världskulturlistan.                                                                               De bevarade byggnaderna vittnar om stadens politiska och ekonomiska betydelse och om Wismars rikedom under medeltiden. Wismar visar upp en stor kulturell mångfald genom bla sina museer, utställningar, sin konst, fester och teatrar. 
 

Fritextsökning

Program

Dag 1. Jönköping-Wismar ca 50 mil
Vi startar från Jönköping tidigt på morgonen för att via två färjeöverfarter ta oss till Tyskland, först Helsingborg-Helsingör och efter cirka 20 mil i Danmark mellan Gedser-Rostock. Från Rostock till Wismar är det cirka 6 mil. 

Dag 2–3 Wismar med omnejd
Efter att ha intagit en god frukostbuffé åker vi in till centrum för Dag 2: har vi en guidad stadsrundtur på ca 1,5 timme. Efter detta så är det fritt för egna upptåg i denna mysiga hamnstad. Några sevärdheter som är väl värda ett besök: St Georges kyrka, här kan ni ta hissen upp till en utsiktspunkt. Ät lunch nere i hamnen där finns många små stånd som säljer utsökt fisk som görs iordning på beställning, gamla stan är full av historiska byggnader och det finns flera pampiga tegelkyrkor. Dag 3: vi åker gemensamt till Schwerin för guidning av slottet och sedan åker vi vidare mot havet för att se Kühlungsborn. En underbart vacker plats! 

Dag 4 Wismar- Jönköping ca 50 mil
Efter frukost checkar vi ut och tar sikte på färjeterminalen. På färjan brukar det vara lagom tid för att äta en lunch. Vi åker mot Helsingör och Helsingborg. På kvällen är vi tillbaka i Jönköping med förhoppningsvis många trevliga minnen från denna resa.

Ingår

I priset ingår: 
Bussresa
Färjor (ev avvikelser kan förekomma)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Vägskatter                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               3 Nätter del i dubbelrum
3 Frukost
1 Middag                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Utflykter enligt program