Skip to main content

Wismar Bouleresa från Vänersborg,Trollhättan och Göteborg

Wismar är en tysk hamnstad, belägen vid Östersjön och huvudort i distriktet Nordwestmecklenburg i Mecklenburg-Vorpommern i nordöstra Tyskland. Antalet invånare uppgår till 44 057. Wismar var medlem i det medeltida handelsförbundet Hansan och kallar sig därför än idag formellt Hansestadt Wismar.

Fritextsökning

Program

Dag 1. Hemmahörande ort - Wismar ca 70 mil
Avresa från respektive ort. Vi åker över sundet mellan Helsingborg - Helsingör, genom Danmark till färjan som går mellan Gedser och Rostock. Där tid finns för både lunch och shopping. Vi stannar en stund när vi har kommit i land i Tyskland för att handla. När vi checkat in så finns det tid att ”piffa till sig” lite innan vi äter en gemensam middag på hotellet.

 

Dag 2–4. Wismar
Härlig frukost varje morgon innan vi startar spelet. Spelupplägget för dagarna kommer senare. Det kommer också finnas tid för egna uptåg. Gamla stan i Wismar är full av historiska byggnader, och är tillsammans med Stralsund upptagen i Unescos världsarvslista sedan 27 juni 2002. Här finns bland annat Marnadstorget och det ny klassicistiska rådhuset. Här finns också restaurangen ”Alter Schwede” (den gamle svensken) som är Wismars äldsta byggnad och där man kan se foto på den svenske kungen. På kvällarna äter vi gemensam middag på hotellet.


Dag 5. Wismar – Hemmahörande ort ca 70 mil
Efter frukost är det dags att packa in kloten i bussen och ta farväl av Wismar för denna gång. Vi kör mot färjelägret och åker samma väg tillbaka till Småland. På kvällen är vi tillbaka i Sverige och hemmavarande ort.

Ingår

Ingår

Bussresa                                   Vägskatt
Färjor
4 Frukost
4 Middagar
4 Nätter i dubbelrum                            

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/9BussBoule resa till Wismar
Från Hovslätt
Mer än 85 990:-Boka
20/9BussBoule resa till Wismar
Från Värnesborg/Trollhättan och Göteborg
Mer än 85 990:-Boka