Skip to main content

Burg med Whiskyfestival -natten i Lübeck 3 dagar

Nu kör vi till Burg, Calles där pågår provning av Whisky och Rom i festivaltältet.
Efter ca 2 timmar åker vi vidare till Lübeck som ligger vid floden Trave. Lubeck är världsberömt för sin marsipan och på Café Niederegger finns hundratals varianter av marsipanbaserade sötsaker, från söta praliner till sparrisformad marsipan! . Här i Lübeck finns sevärdheter som exempelvis Holstentor. Shopping med stora varuhus, förmånliga priser och populära outlets.St. Petrikirche är en 108 meter hög kyrka i centrala Lübeck. Kyrkan har, till skillnad från bl.a. Marienkirche, bara ett torn. Mot en avgift kan man åka upp till utsiktsplattformen i kyrktornet. Utsiktsplattforman är belägen på 50 meters höjd och ger en storslagen utsikt över centrala Lübeck men även det omkringliggande slättlandskapet.

Fritextsökning

Program

Dag 1.  Jönköping-Burg - Lübeck ca: 55 mil    
Avresa från Jönköping på morgonen, under förmiddagen når vi färjan som tar oss över till Helsingör, vidare genom Danmark mot Rödby och färjan till Puttgarden som tar ca 45 min. 10 min senare når vi vårt första mål på resan som är Calles i Burg. Mellan 14:00–15:00 så är det provning av Whisky och Rom i festivaltältet. Vi stannar på Calles i ca 2 timmar. Efter provning och shopping så fortsätter vi vår resa mot Lübeck. En resa på drygt en timme. 

Dag 2 Lübeck
Efter en härlig frukost är det dags att upptäcka Lübeck. Passa på att shoppa i butiker som inte finns på hemmaplan. Lägg till en portion kultur i form av ett museibesök eller kanske en orgelkonsert i någon av de många kyrkorna. Staden som en gång var huvudstad i den mäktiga Hansan har många sevärdheter att visa upp. Den gamla stadskärnan, Altstadt är en fridlyst kulturskatt med medeltida bebyggelse och slingrande gator. Glöm inte att göra ett besök på Niedereggers Café på Breite Strasse, det är en samlingsplats för människor som vill njuta av något riktigt gott i deras marsipansalong


Dag 3. Lübeck – Jönköping ca: 55 mil
Efter frukost tar vi farväl av Lübeck. Vi färdas norrut, samma väg tillbaka som på nerresan.  Och snart är vi framme vid färjan mot Sverige. Vi beräknade vara hemma iväg vid 20 tiden.
 

 

Ingår

I priset ingår 
Bussresa
Vägskatt 
Färjor (avvikelser kan förekomma)
2 Frukost
2 Nätter del i dubbelrum
5 provningar i festivaltältet, Calles Burg.
Parkering i hammarvägen 130 under resan

Enkelrumstillägg 2200:-

Park Inn by Radisson Lübeck
Willy-Brandt-Alle  1-5
235 54 Lübeck 
Tele: +49 451 150 40

Kom ihåg giltigt pass !
 

Karta