Skip to main content

Stralsund fr Hovslätt-Habo

Vid Östersjökusten sydväst om Rügen ligger Stralsund en charmig gammal hansastad. Staden har en gång i tiden varit svensk. Här erbjuds en spännande historia och en vacker stadskärna. Tre medeltida kyrkor och det vackra Rådhuset står fortfarande kvar i den gamla delen av staden ”Alter Markt” Stralsund är också en viktig och stor hamnstad.

 

Fritextsökning

Program

Dag 1. Hovslätt- Habo/Jönköping- Stralsund   ca: 55 mil   
Tidig morgon åker vi söderut mot Helsingborg. Vi åker genom Danmark och sedan via Gedser-Rostock. Under överfarten är det lagom tid för lunch. Ombord finns även möjligheter för shopping. Från Rostock till Stralsund är det cirka en timmes körning. Efter incheckning så hinner man ut en liten sväng på staden om man vill. Vi äter en gemensam middag på hotellet på kvällen.


Dag 2. Stralsund   
Efter frukost åker vi till Rügen, där har vi bokat en lokalguide (4 timmar). Efter det åker vi tillbaka till Stralsund. Här finns flera nya köpcentras där utbudet är stort. I hjärtat hittar du det mesta på bekvämt gångavstånd, allt ifrån designbutiker och varuhus till små affärer med konsthantverk och souvenirer men även antikviteter.  På kvällen äter vi en middag på Hansekeller.


Dag 3. Stralsund-Jönköping/Habo -Hovslätt  ca 55 mil    
Efter frukost är det dags att packa väskorna och bege sig till Rostock och ta färjan tillbaka till Gedser. Även under hemresan är det tidsmässigt perfekt för lunch ombord. Vi anländer till Sverige vid 18-tiden och har då cirka 3 timmars körning till Jönköping.
 

 

Ingår

Bussresa
Färja
Vägskatt
2 Nätter del i dubbelrum
2 Frukost
2 Middag
1 halvdag i Rügen med guidning

tillkommer  Enkelrumstillägg 550:-

Intercity                        
Adress: Tribseer Damm 76, 18437 Stralsund, Tyskland   Telefon: +49 3831 2020

Medtag giltigt pass
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/8PaketStralsund via HaboMer än 83 090:-Boka