Skip to main content

2020-08-24: Stralsund fr Hovslätt-Habo

Vid Östersjökusten sydväst om Rügen ligger Stralsund en charmig gammal hansastad. Staden har en gång i tiden varit svensk. Här erbjuds en spännande historia och en vacker stadskärna. Tre medeltida kyrkor och det vackra Rådhuset står fortfarande kvar i den gamla delen av staden ”Alter Markt” Stralsund är också en viktig och stor hamnstad

Dag 1. Habo/Jönköping- Stralsund   ca: 55 mil  
Tidig morgon åker vi söderut mot Helsingborg. Vi åker genom Danmark och sedan via Gedser-Rostock. Under överfarten är det lagom tid för lunch. Ombord finns även möjligheter för shopping. Från Rostock till Stralsund är det cirka en timmes körning. Efter incheckning så hinner man ut en liten sväng på staden om man vill. Vi äter en gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 2. Stralsund  
Efter frukost åker vi till Rügen, där har vi bokat en lokalguide (4 timmar). Efter det åker vi tillbaka till Stralsund. Här finns flera nya köpcentras där utbudet är stort. I hjärtat hittar du det mesta på bekvämt gångavstånd, allt ifrån designbutiker och varuhus till små affärer med konsthantverk och souvenirer men även antikviteter.  På kvällen äter vi en middag på Hansekeller.


Dag 3. Stralsund-Jönköping/Habo ca 55 mil   
Efter frukost är det dags att packa väskorna och bege sig till Rostock och ta färjan tillbaka till Gedser. Även under hemresan är det tidsmässigt perfekt för lunch ombord. Vi anländer till Sverige vid 18-tiden och har då cirka 3 timmars körning till Jönköping.

  PRIS 3090 :- Person

Vi följer självklart myndigheternas rekommendationer och kommer se till att det går att hålla avstånd och att vi inte blir mer än max 34 personer på våra bussresor den närmaste tiden.

På grund av COVID-19 Det är obligatoriskt att bära munskydd i affärer, boardshops, restauranger, cafeterior. Ta med dig eget munskydd eller annat alternativ skydd som täcker mun och näsa.

Om du känner av symptom. Stanna hemma och undvik kontakt med andra människor.
Vi följer självklart myndigheternas rekommendationer och kommer se till att det går att hålla avstånd och att vi inte blir mer än max 34 personer på våra resor den närmaste tiden. Hålla avstånd, både ombord och i samband med besök och raster.  

 

Fritextsökning
Resekalender
4/8Puttgarden Express Borderhopfrån 700:-
7/8Shopping i Tyskland 7 Augusti från 1 095:-
19/8Golfresa Gdynia Polen 5 dgrfrån 6 690:-
24/8Riga 4 dagar med 4 dagar från 3 890:-
24/8Stralsund via Habofrån 3 090:-
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Sweden