Skip to main content

Rostock Påskmarknad 3 dagar

Nu är det dags igen, att följa med oss till Rostock mitt i vardagen och möta våren och shoppa i centrum. På gågatan i centrum äger en stor påskmarknad rum, med utställare som erbjuder lokalt hantverk, kläder, mat, dryck, godis, påskägg, påskharar och mycket mer som hör påsken till. Under denna resa bestämmer ni stor del själva var ni vill göra under vistelsen i Rostock. Välkommen till Rostock i april.

Fritextsökning

Ingår

I priset ingår 
Vägskatt
Färja (avvikelser kan förekomma)
Bussresa
2 Frukost
2 Nätter i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 700:-

Penta Hotel
Adress: Schwaansche Str. 6, 18055 Rostock, Tyskland
Telefon: +49 381 49700

Glöm ej passet eller Nationellt id-kort. 
Valuta euro
 

Program

Dag 1 Jönköping-Rostock ca 43 mil 
Avresa 05:45 från Hovslätts Bussresor, Hammarväg 130 i Hovslätt, här kan ni som vill parkera bilen. Vi åker söderut mot Helsingborg och färjan över till Helsingör, genom Danmark och sedan via Gedser-Rostock. Under överfarten är det lagom tid för lunch och om man så önskar hinner man även med en runda i taxfree-butiken. Därefter åker vi direkt till en gränsshop för shopping.  Sedan rullar vi vidare till hotellet för incheckning. Under tidig kväll hinner ni med en första promenad i stan. Vi hjälper gärna till med tips på restaurang för kvällen.

Dag 2 Hela dagen i Rostock 
Efter en härlig frukostbuffé på hotellet är det dags för egna strövtåg. I dag kanske det passar med påsk shopping. Kring gågatan Kröpelinerstrasse och i dess omgivningar finns det gott om butiker och varuhus av alla slag. Här hittar man också trevliga restauranger och caféer. Rostock var en gång i tiden en av de mäktigaste hansestäderna runt Östersjön och är i dag en modern hamnstad, som vet att ta vara på och förvalta sitt historiska arv. I Rostock finns det äldsta universitetet i norra Europa, grundat redan 1419. Blir ni trötta i benen så finns alltid möjligheten att vila en stund på hotellet. 

Dag 3 Rostock-Jönköping ca 43 mil 
Efter frukost och utcheckning från hotellet är det dags att åka till färjeterminalen för avresa mot Danmark.
Även i den här riktningen kanske det blir lagom tid för lunch ombord. Vi beräknar att vara i Jönköping vid 20.00 tiden på kvällen. 
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/11BussRostock 3 dagar
Vi har begränsat antal platser i bussen under pågående pandemi
Fullbokad, väntelista2 995:-Boka på väntelista