Skip to main content

LÜBECK

Lübecks äldsta stadsdel, Altstadt, omges av vatten och är med de sju tornen på de fem huvudkyrkorna 1 000 år av levande historia. Lübecks mest praktfulla kyrka, som stått som förebild för runt 70 andra kyrkor runt hela Östersjön. Till de viktigaste byggnaderna i gamla stan hör också samlingen runt rådhuset, Burgkloster och Koberg – ett helt bevarat kvarter från sent 1200-tal,en promenad genom det medeltida Lübeck är en unik upplevelse. Man måste smaka på stadens specialitet, marsipanen, Den är nämligen det absolut sötaste man kan göra av mandel. När dagen går mot sitt slut lever de många krogarna, restaurangerna, barerna, nattklubbarna och diskoteken upp. Lübeck förvandlas till en sjudande nöjesmetropol. Lübeck har i århundraden stått för frihet, rättvisa och välstånd.

Fritextsökning

PROGRAM

2 DAGARS RESA:

Dag 1.  Jönköping-Lübeck ca: 55 mil    
Avresa från Jönköping på morgonen, under förmiddagen når vi färjan som tar oss över till Helsingör, vidare genom Danmark mot Rödby och färjan till Puttgarden som tar ca 45 min. På eftermiddagen beräknar vi med att vara i Lübeck och checkar in på vårt hotell, som ligger centralt. Shopping och sevärdheter finns på bekvämt gångavstånd från hotellet. Passa på att shoppa i butiker som inte finns på hemmaplan. Lägg till en portion kultur i form av ett museibesök eller kanske en orgelkonsert i någon av de många kyrkorna. Staden som en gång var huvudstad i den mäktiga Hansan har många sevärdheter att visa upp. Den gamla stadskärnan, Altstadt är en fridlyst kulturskatt med medeltida bebyggelse och slingrande gator. Glöm inte att göra ett besök på Niedereggers Café på Breite Strasse, det är en samlingsplats för människor som vill njuta av något riktigt gott i deras marsipansalong

Dag 2. Lübeck – Jönköping ca: 55 mil
Efter frukost tar vi farväl av Lübeck, men innan vi tar färjan stannar vi i Heiligenhafen för shopping av taxfreevaror . Vi färdas sedan vidare norrut genom Danmark och är snart i Helsingör och tar färjan över till Sverige. Beräknad hemkomst till Småland är runt åtta tiden på kväll. 

3 DAGARS RESA:

Dag 1.  Jönköping-Lübeck ca: 55 mil    
Avresa från Jönköping på morgonen. Under förmiddagen når vi färjan som tar oss över till Helsingör, vidare genom Danmark mot Rödby och färjan till Puttgarden som tar ca 45 min. På eftermiddagen beräknar vi att vara i Lübeck och checka in på vårt hotell, som ligger centralt. Shopping och sevärdheter finns på bekvämt gångavstånd från hotellet.

Dag 2 Lübeck
Efter en härlig frukost är det dags att upptäcka Lübeck. Passa på att shoppa i butiker som inte finns på hemmaplan. Lägg till en portion kultur i form av ett museibesök eller kanske en orgelkonsert i någon av de många kyrkorna. Staden som en gång var huvudstad i den mäktiga Hansan har många sevärdheter att visa upp. Den gamla stadskärnan, Altstadt är en fridlyst kulturskatt med medeltida bebyggelse och slingrande gator. Glöm inte att göra ett besök på Niedereggers Café på Breite Strasse, det är en samlingsplats för människor som vill njuta av något riktigt gott i deras marsipansalong

Dag 3. Lübeck – Jönköping ca: 55 mil
Efter frukost tar vi farväl av Lübeck, men innan vi tar färjan stannar vi för shopping av taxfreevaror. Vi färdas sedan vidare norrut genom Danmark och är snart i Helsingör och tar färjan över till Sverige. Beräknad hemkomst till Småland är runt åttatiden på kvällen. 
 

INGÅR

2 DAGARS RESA:

Bussresa
Vägskatt 
Färjor (avvikelser kan förekomma)
1 Frukost
1 Nätter del i dubbelrum
Bilparkering under resan Hammarvägen 130 
 

3 DAGARS RESA:

Bussresa
Vägskatt 
Färjor (avvikelser kan förekomma)
2 Frukost
2 Nätter del i dubbelrum
Parkering i Hovslätts depå under resan
 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/7BussLübeck Weekend 3 dagar 2021
med +55 rabatt
Mer än 83 290:-Boka
17/9BussLübeck Weekend 3 dagar 2021
med +55 rabatt
Mer än 83 290:-Boka
29/11PaketJulmarknad Lübeck Weekend 3 dagar 2021
+55 rabatt. Boka 2 månader innan avresa få 200:- rabatt
Mer än 83 895:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Sweden