Skip to main content

Holland med blomstertåget 6 dgr

Holland på våren med alla sina lökväxter och andra blommor är verkligen en upplevelse att minnas. Men Holland, eller Nederländerna, som det också heter, har så mycket mer än bara blommor att erbjuda. Kanaler, väderkvarnar, konst, diamanter, träskor och osttillverkning är andra saker vi starkt förknippar med detta tättbefolkade land.

Fritextsökning

Program

Dag 1 Jönköping -  Bremen 
Avresa från Jönköping på morgonen och under förmiddagen når vi färjan som tar oss över till Helsingör, vidare genom Danmark mot Rödby och färjan till Puttgarden som tar ca 45 minuter. Resan fortsätter söderut och efter ca tre timmar är vi på vårt hotell, där middag väntar vid ankomst.

Dag 2 Bremen  - Oudewater  
Efter en stärkande frukost sätter vi oss i bussen för vidare färd. Vi passerar ganska snart gränsen till Holland. Första större stad i Holland är Groningen. Vi tar motorvägen över den så kallade Nordsjövallen, som skiljer Nordsjön från innanhavet Ijsselmeer. Eftermiddagstimmarna tillbringar vi i den pittoreska staden Volendam, som ursprungligen är en gammal fiskeby där många främst av turistiska skäl fortfarande går klädda i folkdräkter. Kanske hinner vi också med ett besök hos en träskomakare. Mot kvällen kör vi de sista milen av dagens etapp till Oudewater, som ligger söder om Amsterdam. Vi bor nu tre nätter på Hotel Abrona. Vi äter gemensam middag på hotellet varje kväll.

Dag 3-4 Amsterdam med omgivningar
Första dagen inleds med en timmes båttur på Amsterdams många kanaler ( kl 10:00), sedan besöker vi ett diamantsliperi och får lära oss hur man förvandlar rådiamanten till en skimrande ädelsten. Eftermiddagen är det shopping och sightseeing på egen hand. Andra dagen upplever vi den fantastiska blomsterparken i Keukenhof. Där kan man beskåda drygt 5 miljoner lökblommor och ca 500 olika tulpansorter. Under eftermiddagen ska vi vara med om ”blomstertåget” (21/4) som startar från Noordwijk på morgonen och kommer fram till Harlem sent på kvällen. Vi får se mängder av fordon som smyckats av skickliga florister. Detta äger bara rum en gång om året och är verkligen något att minnas.

Dag 5.  Oudewater - Lübeck ca: 58 mil
Efter frukost kör vi i ostlig riktning mot tyska gränsen. Vi passerar Deventer och Hengelo. I Osnabrück svänger vi norrut mot Oldenburg. Mot kvällen är vi framme i Lübeck. Vi bor på Holiday Inn och här äter vi också den sista gemensamma middagen under denna resa.

Dag 6.  Lübeck - Jönköping ca: 55 mil
Det har blivit dags att påbörja den sista etappen hem till Jönköping. Vi passerar Travemünde och kör via Fehmarnbron till Puttgarden för färjeöverfart till Rödby i Danmark. Vidare norrut i Danmark till Helsingör för färd till Helsingborg. Vi är tillbaka i Jönköping framåt kvällen och vi hoppas att ni har fått vara med om många upplevelser.

Ingår

Bussresa
Färjor (avvikelser kan förekomma)
Vägskatter
5 Frukost
5 Middag
5 Nätter del i dubbelrum
Kanaltur i Amsterdam
Entré till Keukenhof
Rundvisning på diamantsliperiet Gassan Diamonds (kl 14, dag 3)
Fri parkering under resan Hammarvägen 130 Hovslätt
 


Enkelrumstillägg 1300:-

Hotel Restaurant Abrona
Brockerstraat 20
3421 Bl Oudewater
Tel: +31 3485 67466
Medtag giltigt pass 
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/4BussUnderbar resa! Holland med Blomstertåget 6 dagar
+55 rabatt, boka minst 3 mån före avresa
Mer än 87 890:-Boka