Skip to main content

Holland blomsterresa år 2022

Holland på våren med alla sina lökväxter och andra blommor är verkligen en upplevelse att minnas. Men Holland, eller Nederländerna, som det också heter, har så mycket mer än bara blommor att erbjuda. Kanaler, väderkvarnar, konst, diamanter, träskor och osttillverkning är andra saker vi starkt förknippar med detta tättbefolkade land.

Fritextsökning

Program

Dag 1 Jönköping – Bremen ca 75 mil  
Avresa från Jönköping på morgonen och vi kör mot Helsingborg. Vi tar färja över till Helsingör, vi kör vidare genom Danmark mot Rödby. Nästa färja tar ca 45 min och den tar oss Puttgarden. Resan fortsätter söderut och efter ca tre timmar är vi på vårt hotell där vi skall sova första natten. Middag serveras vid ankomst.

Dag 2 Bremen - Gouda  
Efter frukost sätter vi oss i bussen för vidare färd. Vi passerar ganska snart gränsen till Holland. Första större stad i Holland är Groningen. Vi tar motorvägen över den så kallade Nordsjövallen, som skiljer Nordsjön från innanhavet Ijsselmeer. Eftermiddagstimmarna tillbringar vi i den pittoreska staden Volendam, som ursprungligen är en gammal fiskeby där många främst av turistiska skäl fortfarande går klädda i folkdräkter. Kanske hinner vi också med ett besök hos en träskomakare. Mot kvällen kör vi de sista milen av dagens etapp till Gouda, som ligger söder om Amsterdam. Här bor vi nu tre nätter. Vi äter gemensam middag på hotellet varje kväll.

Dag 3 - 4 Amsterdam med omgivningar
Efter frukost (dag 3) så finns det tid för shopping innan det är dags för en timmes båttur på Amsterdams många kanaler (kl 14:00) Efter det skall vi besöka ett diamantsliperi och får lära oss hur man förvandlar rådiamanten till en skimrande ädelsten. Dag 4: Efter frukost väntar ett besök i den fantastiska blomsterparken i Keukenhof. Där kan man beskåda drygt 5 miljoner lökblommor och ca 500 olika tulpansorter. Under förmiddagen ska vi vara med om ”blomstertåget” som startar från Noordwijk på morgonen och kommer fram till Harlem sent på kvällen. Vi får se mängder av fordon som smyckats av skickliga florister. Detta äger bara rum en gång om året och är verkligen något att minnas. 

Dag 5.  Gouda - Lübeck ca: 58 mil
Efter frukost kör vi i ostlig riktning mot tyska gränsen. Vi passerar Deventer och Hengelo. I Osnabrück svänger vi norrut mot Oldenburg. Mot kvällen är vi framme i Lübeck där vi skall övernatta. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 6.  Lübeck - Jönköping ca: 55 mil
Det har blivit dags att påbörja den sista etappen hem till Jönköping. Vi passerar Travemünde och kör via Fehmarnbron till Puttgarden för färjeöverfart till Rödby i Danmark. Vidare norrut i Danmark till Helsingör för färd till Helsingborg. Vi är tillbaka i Jönköping framåt kvällen och vi hoppas att ni har fått vara med om många upplevelser. 
 

Ingår

Bussresa
Färjor avvikelser kan förekomma
vägskatter
5 Frukost
5 Middag
5 Nätter del i dubbelrum
Kanaltur i Amsterdam (22/4 )
Entré till Keukenhof (23/4)
Rundvisning på diamantsliperiet Gassan Diamonds (22/4)
Fri parkering under resan Hammarvägen 130 Hovslätt

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/4PaketHolland med Blomstertåget 6 dagar
ordpris 8225 kr - rabatt 300.- innan 20/2 -22
Mer än 87 925:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping
Sweden