Skip to main content

Hamburg påskresa 2022 4 Dagar

I påsktid behöver man inte åka speciellt långt söderut för att märka att våren är längre på väg än hemma. Det märks tydligt redan i norra Tyskland. Den här resan tar oss till Hamburg som genom historien spelat en viktig roll i Europa, såväl ekonomiskt som politiskt. Hamburg är en internationell stad med palatsliknande kontorsbyggnader, eleganta shoppingområden, magnifika promenadstråk och underhållning på hög nivå. Längs floden Elbe ligger en av Europas största och viktigaste hamnar och här kan man tidiga söndagsmorgnar besöka den berömda fiskmarknaden, som funnits flera hundra år. Nu för tiden säljs här alla möjliga marknads varor
Hamburg är känt för sitt livliga nattliv.Staden är efter New York och London världens tredje största musikalstad. En stor hamnstad i norra Tyskland med 1,84 miljoner invånare. En av Tysklands viktigaste städer.Alsterpark är Hamburgs helt klart populäraste park med många caféer och restauranger Den mest kända byggnaden i Hamburg är rådhuset. Här i Hamburg finns det säkert något som passar oss alla.
 
Fritextsökning

Program

Dag 1  Jönköping  – Hamburg 62 mil 
Avresa  på morgon från Hovslätt till Helsingborg, vi tar färjan Rödby–Puttgarden. Överfarten tar 45 minuter och det finns möjlighet att äta lunch ombord. I Tyskland fortsätter vi till Hamburg där vi checkar in på vårt hotell. Tid att gå ut en sväng.

Dag 2   Hamburg
Efter en härlig frukostbuffé på hotellet gör vi en två timmars rundtur med lokalguide och ser några av Hamburgs främsta sevärdheter. Sedan finns det tid för att på egen hand utforska denna storstad med runt 1,8 miljoner invånare. Shoppingmöjligheterna är i det närmaste oändliga. Här finns också gott om intressanta museer, bland annat Hamburgs Kunsthalle som är ett av Tysklands främsta konstmuseer med samlingar från medeltiden fram till idag. Hamburgs hamn är med sina över 7 000 hektar en av Europas största och kan besökas exempelvis genom en guidad båttur. 
Från piren på Jungfernstieg utgår flera olika turer.

Dag 3  Hamburg 
Frukost och sedan är dagen fri för eget förfogande. 
förslag till det berömda modelljärnvägsmuseet Miniatur Wunderland i norra Hamburg. Museet  skildrar mängder av platser världen över och är det största i sitt. I Hamburg finns det massor att se och göra, varför inte strosa omkring i den japanska trädgården eller kanske besöka platsen där Beatles spelade innan det stora genombrottet kom, Reeperbahn. Området har länge haft ett lite tvivelaktigt rykte, men börjar nu att tävla med andra chica områden i Europa. 

Dag 4  Hamburg – Jönköping 62 mil
Efter frukost lämnar vi Hamburg, åker förbi Lübeck och tar färjan
från Puttgarden till Rödby. Sedan är det dags att korsa Danmark för att
åka med den väntande färjan Helsingör- Helsingborg.
Vi beräknar att vara hemma i Jönköping framåt kvällen

Ingår

bussresa, 
vägskatt,
färjor, 
3 nätter del i dubbelrum. 
3 frukost.
en stadsrundtur,


 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/4PaketHamburg Påskresa 2022
internet rabatt 200:- tom 2022 02-25
Mer än 84 695:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Hovslätts Bussresor
Hammarvägen 130
55628 Jönköping