Skip to main content

Goslar 4 dagar sommar 2023

Goslar är en liten idyllisk stad och Marktplatz.
Staden är känd för sina magnifika portar och vallar, det medeltida kejserliga palatset, romanska kyrkor, dess korsvirkeshus, den gamla Rammelsberg malmgruvan ... och dess häxor, varav den sista brändes på bål 1657 e.Kr. Under medeltiden var staden en stor producent av rustningar och mynt - råmalmen för deras tillverkning kom från Rammelsberg-gruvan strax utanför stadens murar. Sommartid kan det vara fint att sitta utomhus en ljummen sommarkväll och njuta av ett glas vin eller en kall öl på torget. Det pågår en traditionell festival eller mässa med en målskyttetävling. Goslar Schützenfest. Riktigt festligt.

 

 

 

Fritextsökning

Program

Program
Dag 1 Jönköping – Goslar ca:84 mil
På morgon rullar bussen i väg från Hovslätt till Helsingborg över med Forsea färja till Helsingör. vidare genom Danmark till nästa Scandlines färja Rödby till Puttgarden tid ombord ca 1,45.
Vi kör förbi städer som Lübeck, Hamburg och Hannover. Framåt kvällningen anländer vi till Goslar och vårt hotell som väntar med middag samt sköna sängar där vi vilar ut efter en lång dag. 
Det kommer finnas kaffe och något att äta under färden i bussen.

Dag 2  - 3 Goslar                                     
Nu har vi två hela dagar på oss att utforska vad Goslar och omgivningarna som kallas för Harzbergen har att erbjuda något man måste besöka. Lokalguide möter upp oss vid 09.00 tiden för stadsrundtur. En stadspromenad i de historiska delarna av staden är en nödvändighet, så om ni vill ta del av en bit historia är det bara att följa med. Här tittar vi och kanske köper något av de handarbeten som säljs.
Utflykt: tågresa Hazer Schmalspurbahnen.Tågtur Wernigerode-Schierke
 
Dag 4 Goslar – Jönköping ca:84 mil
På morgonen frukost före avresa. Nu rullar vi norrut för att vid lunchtid anlända till Puttgarden över till Danmark Efter några timmar färja Forsea Helsingör och Helsingborg för att återigen nå Sverige. Det tar oss några timmar att komma till våra hemorter och nu är det dags att säga adjö för den här gången. Vi hoppas nu att ni har många fina minnen med hem i bagaget. 
Vi kommer att  under resan stannat för besök i gränshandelsbutik 
Läs mer om Goslar 4 dagar sommar 2023»

Ingår

Bussresa
Vägskatt
Färja 
3 Frukost                                                
3 Nätter del i dubbelrum
1 middag
lokalguide 
utflykter
fri bilparkering i Hovslätt under resa

 

 

 

+55 rabatt 100:-

2 mån innan avresa

 

 

 

 

 

 

 

Hotel der Achtermann
Rosentorstraße 2038640

Goslar

Tele: +49 53 21 / 70 00 - 0
info@der-achtermann.de

 

 

 

 

 

 

TIDTABELL A

 

Läs mer om Goslar 4 dagar sommar 2023»

Karta