Julmarknad Lübeck 3 dgr

Lübecks julmarknad är den mest besökta av svenskar. Traditionell julmarknad på rådhustorget, Koberg och Breite Straße Festliga julstjärnor och smyckade granar förtrollar Gamla Stan och bjuder in till en mysig promenad genom den traditionella julmarknaden runtom rådhuset på torget. I den klara vinterluften doftar det av brända mandlar och glüwein. De över 200 marknadsstånden erbjuder ett stort utbud av juldekorationer och träleksaker och varje år framställs en speciell julmarknadsmugg.

Historisk julmarknad vid Marienkirchhof    Upplev en medeltida jul. Den historiska julmarknaden vid Mariakyrkan tar er med på en tidsresa till det förgångna.Framför den imponerande tegelkulissen visar träsnidare och andra hantverkare upp sina verk och på scenen bjuder historikt klädda gycklare och musiker på underhållning.

Maritim julmarknad på Koberg    På julmarknaden på Koberg snurrar ett jättelikt pariserhjul och en enastående vy över den underbara staden i juletid är garanterad.Här doftar det rökt fisk och nybakat bröd och de historiska byggnaderna St. Jakobi och Heiligen-Geist-hospitalet bildar en sagolik kuliss runt marknaden. Gamla träfat, fiskenät och ett strandat skeppsvrak ger dig en alldeles speciell maritim upplevelse.

Sagoskogen vid Mariakyrkan    Kära barn, har ni varit i Sagoskogen? Skynda dit till Törnrosa, Hans och Greta och alla de andra sagofigurerna. Bredvid Mariakyrkan har de hittat en fin plats under adventstiden och glädjer både ung som gammal. Mästerkatten i stövlar och Snövit och de sju dvärgarna bjuder in till en spännande resa i sagovärlden, med 20 olika små sagohus att utforska.

Julmarknad för barn och familj     En alldeles speciell julmarknad i Lübeck får barnens ögon att lysa - vid sidan om det största vimlet, framför den pittoreska bakgrunden av den gamla innerstaden vid Obertrave, är det barnens önskemål som är viktigast.Kärleksfullt dekorerade stånd sprider en stämningsfull vinteratmosfär i den lilla julbyn, där barn kan aktivera sig i ett mysigt pysselrum och i julbageriet får de tillsammans med en bagare baka sina egna kakor.

Program »

Ingår »